Veste bună pentru veterani : alocațiile lunare vor fi majorate cu 100 – 200 de lei

0
79

Alocația lunară de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorată. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în două lecturi de Parlament, comunică MOLDPRES. Astfel, alocația pentru participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, precum și pentru persoanele participante la acțiunile de luptă din Afganistan va crește cu 200 de lei – până la 500 de lei.

De asemenea, urmează a fi majorată alocația pentru persoanele cu dizabilități de pe urma războiului din categoriile specificate mai sus, persoanele cu dizabilități ca urmare a avariei de la CAE Cernobîl cu 100 lei. Astfel, alocația pentru persoanele cu dizabilități severe va crește până la 800 de lei, cu dizabilități accentuate – până la 650 de lei, cu dizabilități medii – până la 575 de lei. Totodată, va fi majorată și alocația pentru persoanele decorate cu ordine și medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial cu 100 lei – până la 275 de lei.

Pentru implementarea legii sunt necesare 67,1 milioane de lei, care urmează a fi prevăzute în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.