Vasile Bolea a fost cel mai activ deputat care a înaintat proiecte în legislativ, iar Alexandru Slusari a fost cel mai vocal deputat

0
107

După cum transmite Radiochișinău.md,  cel mai activ la prezentarea de proiecte, în anul trecut, a fost socialistul Vasile Bolea, iar cel mai vocal a fost Alexandru Slusari, PPDA.

Astfel,  Vasile Bolea a înaintat 23 de proiecte, după care urmează  deputații Fracțiunii ACUM Platforma DA, Igor Munteanu – 13 proiecte, Alexandru Slusari și Liviu Vovc – câte 11 proiecte, deputații Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Vladimir Bolea și Dan Perciun au înaintat 9 și, respectiv, 8 inițiative legislative.

Pe parcursul anului trecut, deputații au avut 140 de luări de cuvânt pe marginea proiectelor de acte legislative și 24 de declarații. Cele mai multe luări de cuvânt în plen au avut deputații Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, 51 la număr. Membrii fracțiunii ACUM Platforma DA au lut cuvântul de 29 de ori, iar deputații PSRM – de 27 de ori. Deputații cu cele mai multe luări de cuvânt pe marginea proiectelor de acte legislative în anul 2020 au fost Alexandru Slusari (14), Lilian Carp (13), Radu Marian (9), Vlad Batrîncea (8), Dan Perciun și Dumitru Alaiba (câte 7).

Apropo, soroceanul Alexandru Oleinic, deputat independent, a fost autorul a 7 inițiative legislative.

Articolul precedentVărsători, păstrați-vă calmul!
Articolul următorAstăzi: 241 noi cazuri de infectare și 5 decese, inclusiv a decedat un bărbat din raionul Soroca.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.