Tinerii care aleg domeniul educației vor primi, din partea statului, 200.000 de lei

0
190
dacă în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13.940 de lei, atunci în 2020 este deja 18.122 de lei.

Fiind invitat la emisiunea „Spațiul public”, de la postul republican de radio, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a menționat că, pentru tinerii specialiști indemnizația de 40.000 de lei pe an, oferită până acum în primii trei ani de activitate, va fi oferită în primii cinci ani. La fel, tinerii care au ales să activeze în domeniul educațional vor beneficia de suport la plata chiriei și facturilor în primii cinci ani de muncă. 

  Topală a mai spus că, tinerii specialiști angajați în sistemul educațional vor beneficia de facilități din partea statului va fi extinsă de la trei la cinci ani. Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ superior vor primi indemnizații în valoare de 200.000 de lei, iar tinerii care au absolvit instituțiile de învățământ profesional tehnic, vor ridica o indemnizație de 160.000 de lei.

 


Articolul precedentAnastasia Spătaru: “Eu voi participa la Adunarea “Moldova Europeana” fiindcă aceasta mi-i convingerea”
Articolul următorBacalaureat 2023: Testele vor fi verificate în patru centre republicane de peste 600 de profesori
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.