Tinerii au întreprins o vizită educativă la Procuratura din Soroca

0
171

Proiecte în derulare

În lupta împotriva corupției, educația și dialogul sunt instrumente cruciale. Pentru a conștientiza importanța acestor aspecte, un grup de tineri din raionul Soroca a avut o experiență educativă deosebită, vizitând Procuratura raionului Soroca.

Una dintre cele mai importante componente ale acestor vizite educative a fost conștientizarea tinerilor cu privire la impactul corupției asupra societății. Tinerii au avut ocazia de a înțelege mai bine modul în care corupția poate afecta dezvoltarea economică, justiția și bunăstarea generală a unei țări. Un alt obiectiv important al vizitelor a fost de a oferi tinerilor cunoștințe despre structura responsabilă pentru combaterea corupției și locurile unde se pot adresa pentru a raporta actele de corupție sau alte abateri. Această informație a fost furnizată de către domnul Galben Alexandr, adjunct al procurorului-șef al procuraturii raionului Soroca. La fel, tinerii au aflat despre rolul Procuraturii și a altor instituții cheie în aplicarea legii și investigarea infracțiunilor legate de corupție.

De asemenea, vizita a facilita procesul de dialog între tineri și instituții care ocupă un loc important în sistemul organelor de ocrotire a normelor de drept. Tinerii au avut ocazia de a pune întrebări, de a-și exprima preocupările și de a înțelege mai bine modul în care aceste instituții funcționează. Această deschidere la dialog a promovat încrederea în instituțiile responsabile de aplicare a legii și a încurajat tinerii să se implice mai activ în procesul de prevenire a corupției în comunitatea lor. În concluzie, vizita tinerilor din raionul Soroca la Procuratura Soroca a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru aceștia de a învăța despre importanța combaterii corupției și a interacțiunii instituțiilor cheie implicate în acest proces. Această experiență educativă a contribuit la formarea unei generații mai informate și mai motivate de tineri care vor juca un rol esențial în prevenirea și lupta împotriva corupției în Republica Moldova.

Activitatea a fost derulată în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în regiunea de Nord este A.O. ”Pro Cooperare Regională”. La nivel local inițiativa ”TINERII-pot lupta împotriva corupției!” în raionul Soroca este implementată de AO Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.

Lusina ȘESTACOV


Articolul precedentMiercuri, 1 noiembrie, pentru elevii din Republica Moldova începe vacanța de toamnă
Articolul următorIată cum vor arăta buletinele de vot pentru locuitorii municipiului Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.