Tabăra „Dă sens banilor” a ajuns în peste 80 de localități din Republica Moldova, inclusiv la Soroca

0
45

 Cea de-a doua ediție a Taberei de educație financiară „Dă sens banilor”, organizată de Banca Națională a Moldovei (BNM) și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în perioada 9-13 august , a reușit să adune sute de participanți din peste 80 de localități din Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat online, oferindu-le șanse egale de participare persoanelor cu diferite vârste, ocupații și reședințe, transmite MOLDPRES.

Participanții ediției a doua a acestei Tabere sunt elevi, studenți și tineri angajați, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, iar cei mai mulți dintre ei sunt din raioanele și municipiile: Cahul, Chișinău, Ialoveni, Fălești, Orhei, Rezina, SOROCA, Ștefan Vodă, Ungheni ș.a.

Timp de cinci zile, participanții au fost instruiți de către opt formatori – angajați ai Băncii Naționale a Moldovei și ai Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”. Participanții au acumulat cunoștințe legate de sistemul financiar național, instrumente de investire și creditare, plăți fără numerar și comerț online, care le vor ajuta la o mai bună gestionare a bugetelor personale și/sau ale familiei.

În ultima zi a Taberei de educație financiară 2021, participanții au făcut un tur virtual al Băncii Naționale, iar apoi și-au testat în timp real cunoștințele acumulate pe parcursul săptămânii în cadrul unui concurs virtual. Zece dintre cei peste o sută de participanți, care au acumulat punctaj maxim la acest concurs, sunt premiați de către BNM și „Expert-Grup” cu seturi de monetărie și monede comemorative.

Tabăra de educație financiară este organizată al doilea an consecutiv în cadrul Proiectului de educație financiară „Dă sens banilor”, lansat de Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în anul 2019. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

În această ordine de idei, soroceanul Alexandru Grecu nea relatat că „…în era tehnologiilor informaționale astfel de instruiri sunt foarte utile or, gestionarea eficace a bugetului persoanl sau al familiei înseamnă să economisești timp, în primul rând”.

Articolul precedentÎncă o soroceancă a fost răpusă de COVID
Articolul următorÎn atenția sorocenilor! Ucraina a simplificat intrarea pe teritoriul ei.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.