Știrea momentului: în Republica Moldova vaccinarea împotriva Covid-19 începe în luna februarie

0
223

În Republica Moldova procesul de vaccinare împotriva coronavirusului de tip nou COVID-19 va demara la începutul lunii februarie. Primele doze urmează să ajungă în ţara noastră la finele lunii curente, potrivit Tatianei Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), care a susţinut astăzi o conferinţă de presă la această temă, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, în urma consultărilor cu organizaţiile internaţionale în domeniul sănătăţii, demarate în vara 2020, „Republica Moldova a fost aprobată ca ţară care va avea acces la vaccinurile anti-covid”. Tatiana Zatîc a specificat că pentru realizarea procesului de vaccinare,  ministerul de resort a aprobat Planul naţional de imunizare anti-COVID-19.  „Acesta urmează să fie implementat cu respectarea tuturor normelor sanitare de rigoare şi protocoalelor aprobate la nivel internaţional”, a spus ea.

Vaccinarea împotriva coronavirusului se va efectua în trei etape.  Conform Planului de imunizare, în cadrul primei etape vor fi vaccinaţi angajaţii instituţiilor medico-sanitare şi celor de asistenţă socială.  În cea de-a doua etapă vor fi vaccinaţi vârstnicii, persoanele cu comorbidităţi, angajaţii din educaţie, structurile de forţă şi cele de menţinere a ordinii. În cea de-a treia etapă va fi imunizată populaţia generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele două etape.

Cetăţenii Republicii Moldova vor beneficia de vaccinul Pfizer, care va fi gratuit pentru toată populaţia ţării. Autorităţile vor achiziţiona vaccinurile din fondurile Guvernului, ca urmare a negocierilor bilaterale, în urma donaţiilor etc.

 


Articolul precedentÎntreprinderile sociale, susținute de Republica Cehă să depășească impactul negativ al pandemiei
Articolul următorLuni, 11 ianuarie: încă 271 cazuri de infectare și 17 decese. S-au înregistrat persoane infectate și în raionul Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.