Soroca (iarăși) mica Veneție?! / VIDEO

0
459

ACTUALIZARE: După publicarea articolului am primit răspuns de la serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca.

Iată care este opinia autorităților locale. „Vă informăm că, primăria este întotdeauna receptivă la problemele sorocenilor și intervine în soluționarea acestora, în măsura posibilităților financiare. O plângere despre situația creată pe strada respectivă a fost depusă la CISC abia astăzi (șase iunie 2022) din partea unei locuitoare. Imediat ce a apărut plângerea, primarul Lilia Pilipețchi a convocat într-o ședință serviciile specializate, din subordinea primăriei, unde a fost discutată problema inundațiilor pe str. Gh. Asachi. La ședință s-a decis să fie elaborat un deviz de cheltuieli pentru efectuarea lucrărilor de curățare a canalului pentru scurgerea apelor pluviale. Și pentru că aceste lucrări implică anumite cheltuieli neprevăzute în buget, primăria se va strădui, în măsura posibilităților să rezolve problema. În această săptămână canalul de pe str. Gh Asachi va fi curățat. La fel Vă mai aducem la cunoștință că la rectificarea bugetului au fost prevăzuți bani pentru construcția capitală a acestui canal de scurgere a apelor. Amintim că, anual primăria curăță acest canal, dar din motivul reliefului și apelor abundente, care se revarsă pe timp de ploaie, în această regiune, se mai întâmplă și situații de inundație a curților.”

Locuitorii de pe strada Gheorghi Asachi din municipiul Soroca, s-au plâns autorităților pe lipsa de ajutor. Recent, după inundațiile provenite de la ploile abundente, au fost iarăși înecate ogrăzile și casele acestor locatari.

Au obosit să lupte cu morile de vânt, și vor rezolvarea problemei în loc de promisiuni. Ne-am adresat la autorități ca să aflăm de ce nu găsesc o soluție, însă nu am primit  deocamdată un răspuns de la serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca. Revenim mai târziu cu răspunsul lor.

 


Articolul precedentSorocenii care au găzduit refugiați vor primi a doua rundă de ajutoare financiare – câte 3.500 de lei
Articolul următorAstăzi a avut loc ședința extraordinară a Consiliului raional Soroca, află ce au decis aleșii / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.