Și satele din raioanele Soroca, Drochia sau Florești sunt invitate să participe la concursul „Best Tourism Villages”

0
51

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului anunță o nouă ediție a concursului internațional „Best Tourism Villages” organizat de către Organizația Mondială a Turismului (OMT), prin intermediul căruia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinații rurale. Aceasta fiind o oportunitate deosebită de a face parte din rețeaua satelor turistice la nivel mondial.

În ultimii ani, Republica Moldova, a devenit o destinație turistică atractivă atât cât pentru turiștii naționali, cât și pentru cei străini. Astfel, turismul rural se dezvoltă foarte rapid, de aceea în fiecare an avem ocazia de a urmări apariția noilor pensiuni turistice, care promovează tradițiile și obiceiurile naționale.
Misiunea acestui proiect constă în promovarea turismului rural împreună cu peisajele, cultura, și activitățile asociate acestora. Cele mai importante obiective ale acestui program ar fi: promovarea metodelor de utilizare și păstrare mai eficientă a resurselor naturale, reducerea deșeurilor, promovarea inovațiilor și îmbunătățirea accesului la finanțe și investiții.
În urma evaluării candidaților Republicii Moldova, vom expedia cel mult 8 propuneri de sate turistice, care vor concura cu alte destinații rurale din alte țări participante în cadrul proiectului.
Pentru aplicarea formularului destinațiile rurale trebuie să corespundă următoarelor criterii:
• să aibă o densitate scăzută a populației cel mult 15.000 de locuitori;
• să fie localizat într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale;
• să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității.

Satele, care vor participa în cadrul proiectului mondial „Best Tourism Villages”, la fel vor avea șansa de a fi desemnate în cadrul “Upgrade Programme” sau “Best Tourism Villages Network”.
Vor primi titlul pentru cea mai bună destinație turistică rurală doar cei care promovează meșteșugăritul și gastronomia locală, care protejează natura, care încurajează inovațiile și nu în ultimul rând care funcționează pentru bunăstarea rezidenților și a vizitatorilor.
Dacă sunteți convinși că satul Dvs. corespunde tuturor criteriilor menționate anterior, vă recomandăm să aplicați la acest proiect!
Amintim ca la propunerea Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Primăria Văleni Organizația Mondială a Turismului a ONU a desemnat localitatea Văleni, ca una dintre cele mai bune sate turistice pentru 2023.
Propunerile, conform Formularului completat, se vor trimite către Oficiul Național al Turismului, la adresa office@turism.gov.md și alexandrina.valean@turism.gov.md , până la data de 25 martie 2024, ora: 16:00.
Pentru detalii și actele necesare pentru a fi completate accesați linkul – https://www.unwto.org/tourism-villages/en/the-initiative/#iniciativa.

SURSA: Oficiul Național al Turismului


Articolul precedentElevii de la Liceul “Petru Rareș” învață cum să evalueze corect informațiile
Articolul următorMeteo, 2 februarie 2024: zi caldă, fără precipitații
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.