Satul ca destinaţie turistică (FOTO/VIDEO)

0
128

Astăzi, de Ziua Mondială a Turismului la Muzeul de Istorie şi Etnografie din municipiul Soroca a fost inaugurată cea de-a patra ediţie a expoziţiei „Satul ca destinaţie turistică”. De această dată au participat primăriile Visoca, Şeptelici, Schineni şi Parcani.

La Visoca, primarul satului Grigore Pleşca a prezentat zonele pitoreşti din localitate, zona de odihnă “Cabana Vânătorului”, Monumentul arheologic “Pietrele” şi altele. Despre Şeptelici a vorbit doamna Valentina Curoşu, care a menţionat în special fântâna de centrul satului, podeţele din preajma ei şi meşteşugarii de la care a adus peretare, un zolnic şi alte lucruri.

Cartea de vizită a Schineniului, după cum ne-a spus Ala Ghirghilijiu, este conacul boierului şi meşterii lemnari, care fac nu doar uşi şi ferestre, dar şi scrâncioburi, iar unul din acesta înfrumuseţează centrul satului.

Cât priveşte comuna Parcani, a fost reprezentată de ansamblul folcloric “Ţărăncuţa”, iar Galina Porcereanu a menţionat printre zonele pitoreşti, iazurile din satele Parcani şi Voloave. La fiecare sat a fost atrasă o atenţie specială bisericilor, care sunt nu doar lăcaşuri de rugăciuni, dar şi monumente istorice şi de arhitectură.

Menţionăm că expoziţia va putea fi vizitată timp de două săptămâni.

Citiţi articolul integral în ziarul Observatorul de Nord de vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.