Republica Moldova va avea, până în anul 2025, două centrale termoelectrice de cogenerare

0
217
  Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a scris pe pagina sa de Facebook că, până în 2025, Republica Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare.
  Noile centrale vor fi bazate pe tehnologia flexibilă – motoare cu ardere internă și vor avea o capacitate de 55 MW energie electrică și 43 Gcalh. Acestea vor înlocui fosta CET-1, care a fost dată în exploatare încă în anul 1951. A fost lansată licitația pentru proiectarea și construcția centralelor electrice de cogenerare.
Procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare, furnizare, instalare și punere în funcțiune a centralelor au fost lansate de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii. Documentele de licitație pot fi găsite aici: 
Noile centrale eficiente vor avea și instalații fotovoltaice cu o capacitate de 100 kW, contribuind astfel la dezvoltarea surselor de energie regenerabilă din țară.
Construcția celor două centrale vine să susțină independența energetică a Republicii Moldova și sunt construite cu sprijinul financiar al World Bank Moldova.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedent„Photo Speciall Soroca”, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”
Articolul următorAstăzi vom avea lapoviță și ploi slabe, iar de mâine vremea se mai încălzește
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.