Persoanele în vârstă de peste 60 ani și acei cu comorbidități sunt pasibili de vaccinare

0
265

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că a fost extinsă campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 și cei cu comorbidități, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, pentru organizarea eficientă a procesului de vaccinare, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit 14.400 doze de vaccin împotriva COVID-19 către instituțiile medico-sanitare publice din teritoriu, din lotul de 50.400 doze de AstraZeneca, donate de România. Restul vaccinurilor sunt securizate pentru administrarea celei de-a doua doze, persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză.

Astfel, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi extinsă pentru următoarele grupuri țintă, incluse în a doua etapă de vaccinare, precum: adulții cu vârsta de peste 60 ani, a persoanelor cu comorbidități (grup cu risc sporit) și a persoanelor cu comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și decesului de vârsta 18-60 ani.

Conform surse citate, concomitent va continua și vaccinarea lucrătorilor medicali din instituțiile medico-sanitare, inclusiv a personalului/beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.

Datele oficiale arată că până la ora actuală, au fost vaccinate împotriva COVID-19, 38643 de persoane.

Articolul precedentSuport financiar unic, de 1000 lei, pentru acei cu pensiile mai mici de 4000 lei lunar
Articolul următorSupărări la ședința Consiliului municipal Soroca, unii consilieri au plecat în semn de protest / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.