Patru motive pentru care telefonul tău încetinește în timp

0
94

Dacă utilizați de ceva vreme smartphone-uri, este posibil să știți că dispozitivele Android încetinesc de obicei în timp. Nu contează cât de puternic este smartphone-ul tău din punct de vedere hardware; va încetini după câteva luni sau ani. Cu toate acestea, știți adevăratul motiv din spatele acestei încetiniri?

Ei bine, există o mulțime de factori care duc la încetinire. În acest articol, vom împărtăși patru motive comune pentru care dispozitivul dvs. Android încetinește în timp. Cunoscând aceste motive, puteți lua efectiv măsurile adecvate pentru a asigura o performanță mai bună a telefonului.

Cauza nr. 1: Memoria RAM încărcată
Memoria RAM stochează datele pe care procesorul le folosește imediat. Astfel, procesorul nu trebuie să acceseze în mod repetat informațiile de pe hard disk și sarcinile se realizează mai rapid. Cu cât memoria RAM este mai mare, cu atât mai multe aplicații pot funcționa simultan. Pentru sarcinile zilnice, nu este necesar să ținem pasul cu cele mai avansate cifre — este suficient să ne asigurăm că nu toată memoria RAM este ocupată.

Când mai multe aplicații grele sunt lansate simultan, performanța scade. Dacă programele nu sunt închise, ele vor continua să consume resurse în fundal. Problema se rezolvă prin închiderea aplicațiilor care nu sunt necesare în momentul respectiv. Iar dacă sunteți un utilizator avansat — pe smartphone-urile Android, în modul dezvoltator, puteți seta o limită pentru procesele de fundal. Pentru dispozitivele bugetare, limita “Nu mai mult de două procese” va fi potrivită. Astfel, veți reduce încărcarea sistemului de operare și veți crește viteza de reacție a smartphone-ului.

Cauza nr. 2: Cache-ul plin
În interiorul memoriei RAM există cache — un depozit temporar cu acces rapid la fișierele utilizate frecvent. Datorită acestuia, aplicațiile lansate odată se deschid mai rapid la următoarea utilizare. Treptat, cache-ul se umple, iar timpul de răspuns crește: aplicațiile se lansează mai greu, ecranul și butoanele tactile reacționează slab la atingere.

Cache-ul poate fi curățat separat în fiecare aplicație. Cel mai des, acesta este umplut de rețelele sociale, mesageriile, browserele și YouTube. Accesați aceste aplicații, deschideți setările și găsiți opțiunea “Date și stocare”. Acolo veți găsi informații despre volumul cache-ului și un buton pentru a-l curăța.

Cauza nr. 3: Spațiu insuficient pe hard disk
Al doilea tip de memorie este memoria internă sau hard disk-ul. Aceasta este unitatea pe care se stochează toate informațiile descărcate: aplicații, jocuri, fișiere foto și video. Când există puțin spațiu liber, telefonul începe să încetinească. Conform experților, pentru funcționarea normală a smartphone-ului este necesar să existe 20% spațiu liber. Verificați starea hard disk-ului în setări. Pentru a elibera spațiu, ștergeți fișierele și aplicațiile inutile. Fotografiile sau videoclipurile vechi, pe care nu doriți să le ștergeți, pot fi încărcate în stocarea cloud.

Cauza nr. 4: Virușii
Programele malițioase pot fi contractate prin descărcarea aplicațiilor și fișierelor din surse neverificate. Scopul virușilor este de a infecta sau fura date. Există și variante mai puțin periculoase care, de exemplu, afișează reclame. Dar nici acestea nu vor face dispozitivul mai rapid. Scăpați de ele cu ajutorul programelor antivirus. Instalați una dintre aceste programe și rulați o scanare: dacă se găsește un virus, vi se va oferi opțiunea de a-l șterge. Ca măsură preventivă, se recomandă descărcarea aplicațiilor doar din surse verificate, cum ar fi Google Play.

Găsirea unui smartphone care funcționează fără întreruperi și încetiniri poate părea dificilă, dar urmând acești pași, veți putea îmbunătăți semnificativ performanța dispozitivului dumneavoastră.


Articolul precedentColegiul “Mihai Eminescu” din Soroca devine membru fondator al Rețelei Naționale de Integrare a Tinerilor NEET
Articolul următorA furat câinele vecinilor ca să-și împerecheze cățeaua și acum va sta la închisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.