1.300 de locuitorii ai satului Volovița au acces la apă potabilă

0
188

 Locuitorii satelor Volovița din raionul Soroca și Horodiște din Edineț vor avea acces la apă potabilă de calitate. În cele două localități au fost construiți mai mulți kilometri de apeduct, iar cetățenii nu se vor mai confrunta cu problema lipsei acute de apă, care se făcea resimțită în special pe parcursul verii. Proiectele au fost implementate prin Programul Național „Satul European”, cu susținerea financiară a Guvernului Republicii Moldova și Guvernului României. Investiția depășește suma de 10,9 mil de lei, transmite moldpres.md

Continuăm să conectăm la apă localitățile țării. În comuna Volovița, raionul Soroca, au fost construiți 16 km de apeduct care asigură cu apă în jur de 1300 de locuitori. Tot aici au fost instalate două turnuri de apă și construită o stație de tratare a apei potabile. Acces la rețeaua de alimentare cu apă au și cele 7 instituții publice, dar și 13 agenți economici locali. Și tabăra de vară la care se odihnesc peste 260 de copii este asigurată cu apă potabilă de calitate la robinet”, a afirmat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Investiția totală în proiectul din Volovița a fost de puțin peste 8,1 milioane de lei, iar contribuția financiară a Guvernului României a depășit valoarea de 6,9 milioane de lei. Guvernul de la Chișinău a alocat circa 1,1 milioane de lei prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, iar administrația publică locală a contribuit cu 76 de mii de lei.

Primarul comunei Volovița, Iulian Colesnic, spune că în trecut locuitorii satului „se confruntau cu lipsa acută de apă, în special vara, când practic toate fântânile secau și oamenii erau nevoiți să cumpere apa inclusiv cu cisternele parcurgând o distanță de 6 km până în orașul Soroca”. „Acest proiect a adus o mare bucurie și confort locuitorilor din Volovița. Acum cu toții suntem foarte mulțumiți și recunoscători Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova pentru sprijinul financiar esențial acordat, fără de care nu am fi putut realiza acest proiect valoros și așteptat de comunitate”, a mai spus primarul.


Articolul precedentMihai SĂLCUȚAN: „Chiar dacă nu este o putere în stat în adevăratul înțeles al cuvântului, presa se impune și poate să acționeze cu impact major în societate”
Articolul următorÎn luna septembrie, la Soroca va fi deschis un Centru Comunitar
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.