(LIVE) Consilierii raionali s-au convocat într-o ședință extraordinară

0
263

La 17 septembrie, consilierii raionali s-au convocat într-o ședință extraordinară, având pe agendă nouă proiecte de decizie. Ședința a fost prezidată de consilierul Dumitru Zgardan.

În debutul ședinței, când deputații puteau modifica ordinea de zi prin propunerea de a include sau a scoate de pe agendă anumite subiecte, Victor Ciuvaga s-a arătat mirat de ce nu regăsește proiectul de decizie privind închiderea abuzivă a filialei din Țepilova a liceului ”Ion Creangă” din Soroca, cum califică situația consilierul, școala redeschisă cu scandal în ianuarie 2018. Totodată, Ciuvaga s-a interesat de ce pe agendă nu figurează un alt proiect important, privind alocarea contribuției financiare pentru restaurarea bisericii din cartierul Bujărăuca, la care președintele raionului, Ghenadie Muntean, a menționat că în cazul restaurării bisericii este vorba de un proiect la care autoritățile raionale nu sunt parteneri, din acest motiv nu a inițiat un proiect de decizie, dar în cazul în care proiectul va fi câștigat, consilierii din următoarea legislatură vor putea aloca bani în acest scop. Referitor la școala din Țepilova, Muntean a precizat că nu a inițiat un proiect de decizie deoarece, oficial, instituția nu este închisă.

Consilierii au mai votat pentru înlocuirea temporară a secretarei consiliului raional, Stela Zabrian, cu Claudia Belous, pe motiv că prima a degrevat din funcție pe perioada în care este președinta Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale raionale nr. 29 Soroca.

Cu vot pozitiv a fost adoptată și decizia cu privire la proiectul “Ștefan cel Mare, istorie și moștenire cultural comună Soroca — Vaslui”, finanțat din UE, precum și proiectul privind transmiterea unor bunuri în valoare de 867 mii lei către Spitalul raional Soroca (Secția terapie).

Decizia de a transmite în locațiune o încăpere a Spitalului raional Soroca către structura teritorială a Comisiei pentru determinarea capacităților de muncă a stârnit discuții, dar a fost adoptată în final.

Mai multe detalii și imagini video de la ședință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.