Bucătarii au dezvăluit care este secretul unui chec pufos. Potrivit acestora, tot ce trebuie să faceți este să adăugați o lingură de oțet în aluat. După ce veți adăuga acest ingredient, veți observa că ați obținut o textură deosebită.
De ce ar trebui să pui oțet în aluatul de chec?
Acesta nu este singurul rol pe care-l are oțetul. La rândul lui, acesta poate ajuta la activarea prafului de copt. Odată adăugat, acesta va interacționa cu bicarbonatul sau cu praful de copt și va produce dioxid de carbon. Reacția chimică va face ca desertul să crească mai mult și să fie mai aerat. De asemenea, oțetul poate ajuta la reglarea pH-ului aluatului. Astfel, atât aroma cât și gustul checului vor fi deosebite. În plus, oțetul va face ca acest desert să țină mai mult. În acest fel, gospodinele nu vor mai fi nevoite să stea cu grija dezvoltării mucegaiului sau a bacterilor.
Ce tip de oțet ar trebui să folosiți?
În ceea ce privește tipul de oțet folosit, bucătarii vă recomandă să apelați fie la oțetul alb sau fie la oțet de mere. Dacă veți opta pentru folosirea oțetului balsamic sau a altor tipuri cu aromă puternică, atunci gustul desertului se va schimba. Un rol important îl are și cantitatea de oțet folosită. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o linguriță de oțet în aluat. Este recomandat să faceți acest lucru în momentul în care amestecați celelalte ingrediente. Este necesar ca oțetul să fie dispersat corespunzător în aluat. Dacă veți apela la ajutorul acestui truc, veți observa cu siguranță o diferență semnficativă. Pe lângă faptul că va fi gustos, acesta va avea și consistența dorită. Un chec pufos îi poate mulțumi chiar și pe cei mai mofturoși oaspeți.