În atenția instituțiilor educaționale: noi oportunități de implementare a proiectelor din fonduri europene

0
122

Instituțiile de învățământ de pe ambele maluri ale Prutului au posibilitatea să implementeze în comun proiecte cu fonduri europene. Acestea vor viza amenajarea terenurilor sportive multifuncționale; organizarea campionatelor sportive comune, instruirilor pentru profesori de educație fizică, activităților educative în aer liber și a evenimentelor sportive cu implicarea comunității regionale și locale ș.a.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) din Republica Moldova invită instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați din România să stabilească parteneriate cu școlile și liceele din Republica Moldova în scopul participării în comun la apelul de proiecte standard al Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021 – 2027, finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectele transfrontaliere propuse pentru Programul Interreg NEXT vor fi coordonate de MEC și vor avea ca obiectiv îmbunătățirea calității educației prin promovarea activității fizice și a modului sănătos de viață.

Printre principalele rezultate așteptate ale proiectului se vor număra parteneriate durabile stabilite între instituțiile de învățământ general din Republica Moldova și România, dar și programe și activități educaționale care promovează activitatea fizică și sportul.

Expresiile de interes vor fi transmise în scris la adresa oxana.draguta@mec.gov.md până pe 4 decembrie 2023, ora 17:00.

sursa:https://www.ziarulnational.md/interreg-next-institutiile-de-invatamant-din-judetele-romanesti-aflate-la-hotarul-cu-r-moldova-invitate-sa-initieze-partenerite-cu-scolile-si-liceele-din-r-moldova-pentru-a-accesa-impreuna-fonduri-europene/

Articolul precedent20 de fotografii cu primă zăpadă la Soroca / GALERIE FOTO
Articolul următorAu fost descoperite cele mai vechi mumii din lume. Nu sunt în Egipt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.