Etapă reușită pentru echipele sorocene – o victorie și două remize, cinci puncte din nouă posibile.

0
183

Chiar dacă toate cele trei echipe care reprezintă raionul Soroca – FC Inter, EFA și FC Visoca – au avut meciuri foarte grele, în etapa a IX-a din Divizia B, Zona Nord, fotbaliștii noștri au avut o prestație bună, reușind să obțină o victorie și două remize și obținând cinci puncte din nouă posibile.

Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de „orășeni” care, după eșecul din meciul cu râșcănenii, parcurg o perioadă fastă și câștigă puncte și atunci când adversarii sunt dintre cei puternici și cu pretenții. De data aceasta, elevii lui Marin Russu au luat toate cele trei puncte puse în jocul cu debutanta competiției, echipa ARF din Ocnița. În postura de oaspeți, sorocenii au fost net supriori „gazdelor” (scriu acest cuvânt în ghilimele or, fotbaliștii de la Ocnița primesc oaspeții pe stadionul din Edineț), marcând în ambele reprize câte un gol și păstrând propria poartă intactă. Astfel, în minutul 33, Roman Leșco a modificat scorul de pe tabela electronică a stadionului, iar în minutul 66 Igor Balan a scos toate întrebările de la ordinea zilei – la moment, ocnițenii nu pot emite pretenții în confruntarea cu sorocenii.

Rezultate peste așteptări au obținut și cele două echipe din satul Visoca, care au făcut față în confruntările cu niște adversari redutabili. În primul rând trebuie menționat rezultatul obținut de jucătorii echipei FC Visoca, care au fost egali unui adversari cu mari pretenții, inclusiv de promovare. În pofida faptului că oaspeții din Edineț au fost, în două rânduri, în avantaj, gazdele au avut forța să egaleze de fiecare dată și să obțină un punct foarte important. În această partidă scorul a fost deschis (minutul 17) de Sergiu Popovici de la FC Edineț, dar în ultimul munit al primeireprize atacantul Igor Lohov a restabilit egalitatea. În mitanul secund echipele și-am mai aplicat câte „o palmă”. În minutul 51 la locul potrivit a fost oaspetele Denis Bâzga, iar în minutul 70 Cornel Pavalachi a readus liniștea în echipa gazdă.

Continuă evoluția foarte bună a fotbaliștilor de la formația EFA. De altfel, elevii antrenorilor Marcel Reșitca/Petru Ciobanu au avut și cea mai grea misiune – să strice performanța făleștenilor și să aplice unuia din lideri prima înfrângere în campionat. Cu zece minute înainte de fluierul final se părea că misiunea va fi îndeplinită, dar … gazdele au reușit să se salveze și să obțină măcar un punct. Astfel, visocenii au deschis scorul în minutul 38, prin reușita lui Ion Morari, iar făleștenii au egalat prin Ion Besarab, în minutul 80.

Să mai menționăm că au fost înregistrate și câteva scoruri neașteptate. Bunăoară, au pierdut acasă râșcănenii, care se părea că au găsit calea succesului. Pe de altă parte, surprinzător pare și rezultatul înregistrat la Camenca, unde fotbaliștii din Sângerei au fost învinși cu scor de neprezentare. Iată și rezultatele tehnice ale etapei: CF RÂȘCANI-FC OLIMPIA: 1-3; CS CRUIZ PLUS-FC SÂNGEREI: 3-0; FC GRĂNICERUL-CODRU CĂLĂRAȘI: 1-1; ARF OCNIȚA-FC INTER: 0-2; FC VISOCA-FC EDINEȚ: 2-2; FC FĂLEȘTI-EFA VISOCA: 1-1. După rezultatele etapei a IX-a este de-o plăcere să privești clasamentul, dat fiind faptul că echipele sorocene ocupă niște poziții onorabile:

HIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAGE PUNCTE
FC Edineț FC EDINEȚ 9 7 1 1 20-9 22
FC Fălești FC FĂLEȘTI 9 6 3 0 36-9 21
EFA Visoca EFA VISOCA 9 6 2 1 21-8 20
FC Inter FC INTER 9 5 2 2 24-17 17
FC Sîngerei FC SÎNGEREI 9 5 1 3 28-15 16
CS Cruiz Plus CS CRUIZ PLUS 9 5 1 3 20-13 16
FC Pepeni FC PEPENI 8 5 1 2 13-15 16
FC Olimpia FC OLIMPIA 9 4 1 4 21-25 13
FC Visoca FC VISOCA 9 2 2 5 18-18 8
10 Grănicerul GRĂNICERUL 9 2 2 5 10-19 8
11 ARF Ocnița ARF OCNIȚA 9 2 1 6 12-20 7
12 CF Râșcani CF RÂȘCANI 9 2 0 7 11-27 6
13 Codru Călărași CODRU CĂLĂRAȘI 9 1 1 7 16-24 4
14 Steaua Telenești STEAUA TELENEȘTI 8 1 0 7 5-36 3

 

Etapa a X-a este programată pentru sâmbătă, 16 octombrie, cu începere de la ora 15:00. Din cele trei echipe sorocene misiunea cea mai ușoară o au fotbaliștii de la EFA, care primesc, pe teren propriu, replica outsiderului și nu văd cum ar putea pierde puncte. De cealaltă parte, echipele de pe primele două locuri au meci direct la Fălești și, prin jocul rezultatelor, visocenii de la EFA ar putea urca în clasament. Meci interesant se anunță și la Soroca, unde FC Inter se va confrunta cu FC Visoca. (Dan AOLEI)

Articolul precedentMariana Ursachi: „Am învăţat să accept că te poţi încadra într-una din cele două categorii: cei care pierd şi cei care câştigă”
Articolul următorDe mâine, 11 octombrie, Marea Britanie recunoaște Certificatele de vaccinare moldovenești
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.