EMA: Beneficiile vaccinării cu AstraZeneca sunt URIAȘE, iar riscurile MINORE

0
68

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, i-a îndemnat miercuri pe membrii UE să se coordoneze şi “să vorbească pe o singură voce” în legătură cu vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirusului, restricţionat în mai multe ţări, pentru a nu alimenta neîncrederea, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Kyriakides a menționat că “este esențial să urmăm o abordare coordonată. Trebuie să vorbim pe o singură voce în întreaga UE pentru a încuraja încrederea publicului în vaccinare”.

În ultima ședință, autoritatea de reglementare europeană a afirmat că beneficiile vaccinului produs de compania suedezo-britanică sunt mai mari decât riscurile şi că nu a fost identificat niciun factor de risc specific, cum ar fi vârsta.

Unele state europene au decis, totuși, să restrângă utilizarea acestuia în funcție de criteriile de vârstă – variabile de la o tara la alta. Săptămâna trecută, Germania a recomandat utilizarea produsului numai pentru cei peste 60 de ani. În Franța, autoritatea sanitară a indicat ca vaccinul în cauză să fie rezervat persoanelor în vârstă de peste 55 de ani. Miercuri seara, după avizul EMA, Belgia a decis să rezerve utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.

Informațiile despre posibile efecte secundare grave, chiar extrem de rare, au contribuit la alimentarea neîncrederii persoanelor solicitate pentru vaccinare, dintre care unele evită centrele de vaccinare cu  AstraZeneca sau apelează la alte vaccinuri disponibile.

Unii experți menționează că toată atenția în ultimele luni a fost axată pe complicațiile vaccinului AstraZeneca, însă despre efectele altor vaccinuri, care pretind la aprobare, iar în multe state sunt chiar utilizate, nu există studii relevante.

Un lucru rămâne a fi cert. Fără AstraZeneca campania mondială de vaccinare ar avea mult de suferit, iar beneficiile din urma imunizării sunt infinit superioare riscurilor, menționează celebri experți europeni și americani.

Articolul precedentDe la începutul anului, salvatorii de la Soroca au fost solicitați în 65 de cazuri
Articolul următor51:49, în favoarea produselor autohtone sau 338 de poziții tarifare pe piața alimentară din RM
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.