Elevii CTAS, Victor Cenușă și Vladislav Râbac, au primit Premiul mare pentru lucrarea în domeniul inginerie şi activități inginerești

0
55

Cele mai bune lucrări de cercetare și experimentare practică, prezentate în cadrul Conferinței republicane științifico-practică a elevilor din învățământul profesional tehnic în domeniul agroindustrial, au fost apreciate cu diplome și premii bănești, transmite MOLDPRES.

Lucrările de cercetare și experimentare practică s-au referit la patru domenii: agricultură şi medicină veterinară; inginerie şi activități inginerești; fabricare şi prelucrare; afaceri şi administrare, servicii personale.

În urma evaluării lucrărilor din fiecare sector, pentru punctajul maxim acumulat, Comisia de evaluare, prin hotărâre unanimă, a decis să decerneze câștigătorilor Premiul Mare și să le ofere un premiu bănesc a câte două mii de lei.

Astfel, conform clasamentului nominalizărilor, de Premiul Mare și premiu bănesc s-au învrednicit: Berjan Lilia şi Niconov Iulius de la Centrul de Excelență în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Ţaul, pentru cea mai bună lucrare în domeniul agricultură şi medicină veterinară. De asemenea, Bălățel Cristina, elevă la Centrul de Excelență în Viticultură şi Vinificație din Chişinău a primit premiu bănesc pentru lucrarea sa de cercetare în domeniul agricultură şi medicină veterinară prezentată în cadrul conferinței. Totodată, Premiul Mare le-a revenit și elevilor: CENUȘĂ VICTOR şi RÂBAC VLADISLAV, de la COLEGIUL TEHNIC AGRICOL DIN SOROCA  pentru lucrarea în domeniul inginerie şi activități inginerești; Sajin Iulian, elev la Colegiul Agroindustrial din Ungheni – domeniul fabricare şi prelucrare; Cernopițchi Stanislav, de la Colegiul de Medicină Veterinară şi Economie Agrară din Brătuşeni pentru lucrarea în domeniul afaceri şi administrare, servicii personale.

Pentru tematicile promovate și lucrările prezentate, ceilalți participanți au fost apreciați cu diplome ale Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și un set de enciclopedii ilustrate. De asemenea, cadrele didactice care au ghidat elevii participanți au primit Certificate de confirmare a coordonării temelor de cercetare.

Membrii comisiilor de evaluare pe domenii, instituite din specialiști ai Universității Agrare de Stat din Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, reprezentanți ai mediului de afaceri au spus că, prin votul de încredere acordat participanților, i-au încurajat pe elevi să își aprofundeze studiile, orientându-se spre noi descoperiri și arii de cercetare.

foto: MADRM


Articolul precedentConcurs foto cu premii: „OUL ÎNCONDEIAT — TRADIȚII PASCALE DE NEUITAT”!
Articolul următorÎn atenția elevilor soroceni: A fost lansat Concursul de eseuri, dedicat lingvistului Eugeniu Coșeriu
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.