(VIDEO) Elevii au fost eroii principali ai unui medalion literar dedicat cărții

0
84

Elevii clasei a III-a de la Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Soroca au fost antrenați într-o activitate frumoasă dedicată Măriei sale, Cartea.

Medalionul literar cu genericul „Cartea e un univers secret creat de un om înzestrat cu geniu” a adunat în sala de lectură a bibliotecii liceului elevi, părinți, profesori, bibliotecarii și conducerea instituției de învățământ. Elevii au fost purtați prin lumea cărții prin concursuri, scenete, poezii și cântece de învățătoarea Marianna Zadianciuc. “Mie mi-a plăcut foarte mult activitatea de astăzi, ne spune entuziasmată Natalia Agati, unul dintre părinții care au participat la activitate. Și cântecele le-au cântat bine, și poeziile le-au recitat frumos, sunt copii talentați. Tematica aleasă este una foarte interesantă, mai ales că în ultimul timp copiii uită de cărți și stau mai mult la calculator și în tabletă. Cărțile, săracele, sunt uitate, trebuie mai des elevii să-și aducă aminte că mai sunt și cărți”.

Amanda Mazur, elevă: “A fost foarte bine, mi-a plăcut foarte mult. Mie îmi place cartea și datorită ei putem învăța și deveni oameni mari în viață, iar aceasta înseamnă om bun și învățat. Până azi stăteam de multe ori cu cartea în mână, dar mai des cu telefonul. Știu că este mai bine cu cartea, așa că mă voi schimba”.

Elevii s-au implicat activ în activitățile propuse și au făcut față provocărilor. “A fost foarte bine, mi-a plăcut foarte mult, consideră eleva Amanda Mazur. Mie îmi place cartea și datorită ei putem învăța și deveni oameni mari în viață, iar aceasta înseamnă om bun și învățat. Până azi stăteam de multe ori cu cartea în mână, dar mai des cu telefonul. Știu că este mai bine cu cartea, așa că mă voi schimba”. Și colegul ei, Mihai, zice că îi place să citească cărțile. “Eu petrec mult timp cu telefonul, dar și cu cartea, spune Mihai Agati. Îmi plac toate cărțile, nu este nici una să nu-mi placă, dar cel mai mult îmi place “Guguță și prietenii săi” de Spiridon Vangheli”. Elevii au fost apreciați și felicitați de conducerea liceului, fiind salutați de Dionisie Mitrofan, Maria Iavorschi, Natalia Zadianciuc, dar și de bibliotecara Elena Ouș. “Noul curriculum național se bazează foarte mult pe activitatea transdisciplinară a copiilor, adică în cadrul orelor elevii nu lucrează doar la limba română, sau doar la matematică, afirmă învățătoarea Marianna Zadianciuc. Este foarte bine ca elevii să lucreze aplicând diferite însărcinări din domeniul tuturor disciplinelor pe care le învață.

Mihai Agati, elev: “Eu petrec mult timp cu telefonul, dar și cu cartea. Îmi plac toate cărțile, nu este nici una să nu-mi placă, dar cel mai mult îmi place “Guguță și prietenii săi” de Spiridon Vangheli”.

Am petrecut o activitate transdisciplinară în care copiii au lucrat la așa discipline ca dezvoltarea personală, unde ei au descoperit drumul cărții, la limba română au descoperit proverbele cu ajutorul figurilor geometrice și a numerelor matematice. În programul “Pas cu pas” copiii selectează informații diverse pe teme variate, dorite de către ei. Elevii au lucrat asupra cărților ca produs de evaluare a unei unități tematice și au descoperit cărțile realizate de eleva Loredana Chiperi și mama ei, cărți minunate ce țin de studiul insectelor, lumea dispărută a dinozaurilor, animalele de la noi și cele de peste hotare. Eu mă mândresc cu copiii pe care-i am, fiindcă sunt copii foarte bravo, copii care vor să cunoască lumea care îi înconjoară, vor să descopere acele taine ascunse în lumea cărții. Îmi place foarte mult că în curiozitatea lor cu o deosebită plăcere participă și părinții. Faptul că sunt susținuți le dă motiv de a învăța, de a cuceri lumea cărții și de a deveni cu ajutorul acelor învățăminte selectate din paginile cărții oameni cu literă mare”. Elevii au fost împărțiți în echipe, în care au fost încadrați părinți, bunei, profesori și bibliotecari, iar împreună lucrul a fost mai cu spor.

Evenimentul face parte din cadrul activităților lunii dedicată bibliotecilor școlare și a fost un succes atât pentru elevi, cât și pentru cei care i-au ghidat.


Articolul precedentFisc: Banii transferați de peste hotare nu sunt impozitați
Articolul următor(VIDEO) PSRM și ACUM au bătut palma (și) la Soroca
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.