Decis:  Comercializarea uniformelor de serviciu și însemnelor distinctive ale unor funcționari publici a fost interzisă

0
134

 Comercializarea uniformelor de serviciu și însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special și ale militarilor a fost interzisă. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Situației Excepționale (CSE), scrie  moldpres.md

Potrivit deciziei CSE, excepție vor constitui cazurile în care achizițiile sunt inițiate în temeiul Legii privind achizițiile publice, fie la solicitarea funcționarilor publici.

CSE a mai interzis folosirea vestelor antiglonţ, huselor, centurilor şi vestelor tactice multifuncţionale, a camerelor de corp și stațiilor radio portabile de către persoanele fizice și juridice care nu sunt învestite cu asemenea drepturi prin lege.

Totodată, membrii CSE au mai interzis folosirea simbolurilor corporative ale persoanelor juridice în timpul întrunirilor, manifestațiilor publice, mitingurilor sau altor evenimente publice. Excepție vor constitui zilele de sărbătoare nelucrătoare.

Dispozițiile CSE intră în vigoare din momentul emiterii și sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentFamilia Mădălinei de la Vărăncău roagă oamenii cu suflet bun să-i ajute
Articolul următorPremierul Dorin Recean vizitează astăzi raionul de baștină, Drochia
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.