De mâine, 11 octombrie, Marea Britanie recunoaște Certificatele de vaccinare moldovenești

0
45

   Începând cu ziua de luni, 11 octombrie, Marea Britanie recunoaște Certificatele de vaccinare moldovenești. Astfel, această țară se alătură altor țări care au făcut acest lucru anterior.

   Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a făcut publică lista statelor care recunosc certificatele de vaccinare anti-COVID-19, emise în Republica Moldova

Acces în țările străine folosind certificatul național de vaccinare (actualizat 1 octombrie 2021):

  • Recunoașterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.
  • Recunoașterea unilaterală: Au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia, Italia. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.
  • Se examinează: Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Polonia, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan.
Articolul precedentEtapă reușită pentru echipele sorocene – o victorie și două remize, cinci puncte din nouă posibile.
Articolul următorAICI GLUME (CHIAR) NU-S: Alexandru Mîțu despre COVID-19 și protejarea de după vaccinare / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.