De la începutul anului au fost depistate 52 de muniţii neexplodate

0
38

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca vă aduce la cunoştinţă că, de la începutul anului curent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost depistate 52 de muniţii neexplodate din perioada  celui de-al Doilea Război Mondial.  Ceea ce ține de raionul Soroca, astfel de situații excepționale de la începutul anului curent nu au fost înregistrate.

Cele mai dese cazuri de depistare a muniţiilor se înregistrează în timpul lucrărilor de terasament, salubrizare şi  lucrărilor agricole de pe loturile de pământ, care pot duce la cazuri tragice. Sub denumirea generală de muniţii sunt incluse următoarele: cartuşe pentru arme militare, de tir şi de vânătoare; proiectile; bombe sau aruncătoare de rachete; muniţii reactive; torpile; mine; cartuşe de semnalizare; petarde; grenade; bombe; orice elemente încărcate cu substanţe explozibile.

Muniţiile neexplodate descoperite constituie un pericol deosebit pentru oameni, în condiţiile contactului cu acestea. Pentru prevenirea accidentului în rândurile populaţiei vrem sa vă aducem la cunoştinţă cele mai elementare reguli de comportare şi acţiune în cazul depistării acestora: nu le atingeţi; nu le loviţi sau mişcaţi; nu le introduceţi în foc; nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente; nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;  nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceți muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi; în zona unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată nu permiteţi accesul, nu faceţi focul ş nu executaţi lucrări de îmbunătățire, săpat; marcaţi (însemnaţi) locul depistării muniţiei cu un mijloc bine vizibil; păziţi obiectul dat până la sosirea organelor competente.

În caz de depistare a muniţiilor neexplodate anunţaţi imediat Serviciul Unic de Urgență  la nr. de telefon 112.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentUn copil de 13 ani a murit, electrocutat de un prelungitor
Articolul următorMeteo: și astăzi sunt posibile ploi slabe și chiar lapoviță, iar în termometre vom avea +5…+1°C
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.