De ce se spală prosoapele de bucătărie separat

0
123

Potrivit experților, lavetele de bucătărie trebuie spălate separat de orice alte lucruri. Dacă vei amesteca prosoapele pe care le folosești la ștergerea vaselor cu cele pentru baie, este posibil să aibă loc o contaminare încrucișată.

Cu siguranță te întrebi acum dacă mașina de spălat nu are grijă de toate bacteriile. Află că totul depinde de un lucru. Dacă apa este rece și pui puțin detergent de rufe, prosoapele nu vor ieși tocmai curate. De aceea, este bine ca lavetele de bucătărie să aibă program separat, doar pentru a te asigura că le speli cum trebuie.

„Se recomandă spălarea zilnică a prosoapelor de bucătărie. Gândiți-vă la asta – aruncați prosoapele de hârtie după fiecare utilizare, nu-i așa? Este logic că ar trebui să vă spălați și prosoapele de vase în fiecare zi”, a explicat un cercetător al unei firme de detergenți.

Ce se întâmplă dacă le folosești mai mult timp

Dacă nu speli prosoapele zilnic sau la câteva zile, experții au o veste bună: este puțin probabil ca acest lucru să provoace o problemă de sănătate imediată. Reutilizarea cârpelor reprezintă o alegere ecologică și ajută la reducerea consumului de apă și energie.

Chiar și așa, nu înseamnă că prosoapele, odată folosite, sunt lipsite de bacterii. De fapt, un mediu umed și cald este ideal pentru înmulțirea germenilor. Cheia este ca o singură persoană să le folosească, nu mai mulți membri ai familiei.

„Cu cât prosoapele rămân mai mult timp umede, cu atât drojdiile, bacteriile, mucegaiurile și virușii rămân în viață”, avertizează medicul dermatolog Alok Vij.

Pentru o spălare corectă a prosoapelor, folosește un detergent lichid, deoarece este mai blând. De asemenea, alege un program cu o temperatură de cel mult 60 de grade și evită produsele pentru albire.

Ca regulă generală, experții recomandă să separi prosoapele de celelalte haine, deoarece eliberează scame și fire. În plus, captează rapid culoarea de pe alte țesături. Este un „must” dacă ai un prosop foarte pătat.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDe ce trebuie să săruţi mâna preotului, de fapt. Explicaţia din spatele gestului, nu contează dacă eşti femeie sau bărbat
Articolul următorTrucul prin care îți dai seama dacă un ou este proaspăt, vechi sau aproape stricat
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.