De astăzi, candidații la obținerea permisului de conducere din categoria B, vor fi scutiți de subproba „poligon”

0
956

De astăzi, în Republica Moldova va fi aplicată noua metodologie de organizare a examinării în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule, ce prevede excluderea probei numită „poligon”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Servicii Publice /ASP/, pentru candidații la obținerea permisului de conducere din categoria B, exercițiile din subproba „poligon” vor fi efectuate în condiții de traseu și nu pe poligonul de pe lângă centrele de instruire ale ASP. Proba practică trafic va include și elementele subprobei poligon și nu va dura mai mult de 25 de minute.

Candidații din categoria B vor avea de executat în cadrul probei trafic una din următoarele manevre speciale: menținerea benzii la deplasarea în marșarier pe o distanță de circa 20 m; întoarcerea vehiculului în sens opus, folosind mersul înainte şi înapoi; încadrarea vehiculului în limitele spațiului de parcare.

Conform sursei citate, candidații care până la 8 mai au susținut subproba poligon și dețin rezultatul „Admis” nu vor exercita manevrele speciale de conducere.

Articolul precedentVali Boghean Band vine la Soroca în cadrul Caravanei Europene
Articolul următorCine sunt cei mai activi deputați soroceni și prin ce s-au afirmat timp de nouă luni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.