Cum unii bărbați în căutare de relații cu femei frumoase cad în capcana „deepfake”?

0
93

Părea să fie o femeie foarte frumoasă, iar apelurile video prin care mulți bărbați din Asia comunicau cu ea i-au făcut să creadă că noua lor iubire era reală. Dar poliția din Hong Kong a dezvăluit că bărbații au căzut în plasa unor escroci ce au folosit tehnologia inteligenței artificiale „deepfake” ca să fure în total 46 de milioane de dolari de la victimele atrase în capcana unor relații romantice false, potrivit CNN.

Poliția din Hong Kong a anunțat într-o conferință de presă că a arestat 21 de bărbați și șase femei ce făceau parte din cercul de escroci. Printre victimele lor se numără persoane din Taiwan, Singapore, dar și din India. Suspecții cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani au, în general, studii superioare și mulți dintre ei au absolvit facultăți de tehnologie și digital media. Aceștia au fost recrutați în gașca de infractori după ce au absolvit universități din Hong Kong. Escrocii lucrau cu specialiști IT din străinătate pentru a crea o platformă falsă de criptomonede unde victimele erau îndemnate să facă investiții. Deepfake-urile sunt videoclipuri false create cu ajutorul inteligenței artificiale, dar care sunt făcute să pară cât se poate de reale. Escrocheriile de tip „sacrificarea porcului”, denumite în acest fel din cauză că victimele sunt „îngrășate” prin investițiile repetate pe care le fac înainte ca hoții să le fure toți banii și să dispară, reprezintă o industrie ilicită de miliarde de dolari în care escrocii adoptă identități false și petrec luni de zile ca să le câștige încrederea victimelor și să le ademenească să investească în site-uri false de criptomonede. Victimele cred că sunt într-o relație romantică online cu o femeie frumoasă, dar de fapt sunt păcăliți de escroci care folosesc tehnologia „deepfake”. Videoclipurile deepfake sunt doar una dintre armele din arsenalul cu care escrocii își conving țintele naive să se despartă de banii lor.

Citește articolul integral pe DIGI24.


Articolul precedentÎntâlnire cu Vitalie Ciobanu la Biblioteca Publică Orășenească „Ion Creangă” din Florești
Articolul următorFolia de aluminiu – un truc simplu pentru confortul casei tale
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.