Cum să eviți incidentele când mergi pe străzile neiluminate? Recomandările Poliției pentru pietoni și șoferi

0
88
  Ziua a devenit mai scurtă, iar soarele apune mult mai devreme și unele străzi din municipiul Soroca sunt slab iluminate, îndeosebi trecerile pentru pietoni. În aceste condiții, este foarte important să ajungeți în siguranță la destinație.
  În acest context, polițiștii din Soroca desfășoară în permanență acțiuni, care au scopul de a preveni și diminua numărul accidentelor rutiere. Însă pe lângă activitățile poliției, autorităţile solicită și implicarea cetățenilor prin respectarea regulilor de circulație, atenție și prudență maximă.
Astfel, menționăm că sunt două reguli de bază, să folosiți lanterna de la telefon sau o lanternă obișnuită, precum și obiecte sau îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, pentru a vă face mai vizibili în trafic.
  În scopul prevenirii incidentelor, Poliția din Soroca îndeamnă cetățenii să țină cont de următoarele recomandări: Evitaţi plimbările noaptea, la ore târzii, în zonele mai puţin circulate şi nesigure; Deplasaţi-vă în grup. Nu răspundeţi provocărilor şi evitaţi persoanele cu comportament suspect sau în stare de ebrietate; Țineţi poşeta sau servieta sub braţul care este opus traficului. Hoţii, prin smulgere, nu vor putea acţiona; Dacă observaţi că sunteţi urmărit/urmărită, deplasaţi-vă prin zone intens populate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului, precum și adresaţi-vă primului poliţist întâlnit; Nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor; Când intrați în imobil (bloc locativ, instituţie, organizaţie, întreprindere etc.), fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane dubioase; Când ascensorul nu funcționează, fiţi atenţi la cei care urcă scările odată cu dumneavoastră, păstraţi distanţa în timpul deplasării; Evitaţi transportarea unor sume mari de bani/obiecte de valoare fără măsuri corespunzătoare de siguranţă; Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi; Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră! Indiferenţa și neatenţia vă pot transforma în victimele unor infracţiuni.
 Tu ca pieton: Sporește atenţia şi traversează numai după ce ești sigur că o poți face în siguranţă; Evită, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă; Poartă obiecte cu elemente reflectorizante.
  Ești șofer, fii prudent: Adaptează permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic; Fii atent la drum, în condiţiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localităţi, iar ei se deplasează pe marginea carosabilului; Menţine o distanţă mai mare între maşina ta şi cea din faţă, pentru a putea reacționa la timp; Anunță imediat Poliția la numărul de urgenţă 112, în cazul în care ai fost victima unei infracţiuni sau martor ocular în asemenea împrejurări.
   În acest context, Poliția anunță că își va intensifica activitățile, pentru ca fiecare persoană să fie în siguranță.
   SURSA: (Inspectoratul de poliție Soroca)

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAtelierul în aer liber al pietrarilor din Cosăuți / VIDEO
Articolul următorCăscatul, Strănutul, Sughițul, Întinderile de dimineață – să fim cu toții foarte recunoscători corpului nostru pentru acestea
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.