Cum cureți rapid și ieftin încălțămintea din piele întoarsă. Este un produs pe care oricine îl are în baie

0
1732

Pielea întoarsă este un material ce conferă pantofilor, și nu numai, un finisaj pufos. Este subțire, poroasă și, în funcție de preferințe, poate fi chiar vopsită. În general, este creată din fibre de poliester și nailon, care sunt țesute și tăiate în așa fel încât să imite senzația de moale și plușat.

În comparație cu pantofii din piele naturală, cei din piele întoarsă se pătează mult mai repede și ușor. Folosește o perie cu peri moi pentru a îndepărta particulele de praf de pe pantofii din piele întoarsă. Ideal ar fi să îi cureți astfel cel puțin o dată pe săptămână.

Dacă nu încalți des pantofii din piele întoarsă, curăță-i imediat după purtare, fiindcă materialul poate absorbi cu ușurință uleiurile și murdăria. Îndepărtarea lor promptă înseamnă mai puține pete în timp. Sfatul experților este să cureți pantofii și dacă s-au umezit de la ploaie.

Cât de des ar trebui să cureți pantofii din piele întoarsă

În materialul de astăzi, îți vom explica cum să cureți rapid și ieftin încălțămintea din piele întoarsă, cu ajutorul unui produs pe care, mai mult ca sigur, îl ai deja în baie, anume șamponul uscat. Da, ai citit bine. Înainte de a folosi produsul însă, testează-l pe o zonă mică, mai ascunsă vederii.

Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi câteva puf-uri de soluție pe suprafața pantofului afectată de pete, apoi lasă 10 secunde la uscat și, cu o perie cu peri moi, curăță zona. Se poate folosi aceeași metodă și pentru curățarea șireturilor de la adidași, dacă trebuie să ieși urgent din casă. Vor arăta ca noi!

Important! Șamponul uscat poate fi utilizat pentru curățarea pantofilor din piele întoarsă, doar dacă aceștia sunt albi, gri sau crem foarte deschis. Nu se folosește niciodată șampon uscat pe materiale închise la culoare, fiindcă nu va face altceva decât să lase urme.

Cât de des ar trebui să cureți pantofii din piele întoarsă

În cazul pantofilor din piele întoarsă de culoare maro este recomandat să folosești oțetul. Umezește o cârpă din microfibră cu oțet alb distilat, nu îmbibată în soluție, însă nici uscată excesiv. Șterge suprafața pantofilor afectată de pete, apoi lasă papucii în aer liber la uscat, departe de căldură și lumină directă.

Important! Oțetul poate modifica temporar culoarea pielii întoarse, cât timp aceasta este umedă. Pe măsură ce pantofii se usucă, aceștia ar trebui să revină la culoarea lor inițială.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCele trei zodii care trec printr-o despărţire urâtă la final de mai. Vor avea partea de dezamăgirea vieţii lor
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru luni, 13 mai 2024
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.