Consulatul României la Bălți își extinde serviciile

0
156
  Pe data de 15 februarie 2022, în prezența consulului general, Petrișor Dumitrescu, a avut loc prima ceremonie de depunere a Jurământului de credință față de România la sediul Biroului Consular Ungheni, parte a Consulatului General al României la Bălți.
   După înmânarea certificatelor de cetățenie, consulul general a adresat felicitări noilor Cetățeni Români și a accentuat drepturile și obligațiile ce ne revin fiecăruia dintre noi, ca cetățeni ai României, subliniind că Redobândirea Cetățeniei Române reprezintă un moment unic, pe care noi înțelegem să-l îndeplinim cu maximă responsabilitate și înalt
profesionalism, conștienți fiind că noua calitate, de Cetățeni Români, va schimba destine.
   Extinderea serviciilor consulare face parte integrantă din Planul de reformă consulară lansat de Ministerul Afacerilor Externe, la iniţiativa ministrului, Bogdan Aurescu.
Obiectivul procesului de reformă este facilitarea accesului cetăţenilor la serviciile consulare şi îmbunătăţirea calităţii şi condiţiilor de procesare a acestora, precum şi menţinerea unor standarde înalte în activitatea de lucru cu publicul şi a unei conduite ireproşabile în toate situaţiile.
   Profund conștienți fiind de responsabilitatea ce ne revine pentru soluționarea tuturor cererilor de servicii consulare, ținând seama de toate solicitările Dumneavoastră și înțelegându-vă foarte bine problemele și nevoile, Colectivele Consulatului General al României la Bălți și al Biroului Consular la Ungheni depun eforturi constante pentru îmbunătățirea prestării serviciilor consulare.
  Așadar, din 15 februarie 2022, capacitatea de prelucrare a solicitărilor de depunere a Jurământului de credință față de România a fost extinsă, prin implicarea Biroului Consular la Ungheni. Astfel, o parte din cererile depuse la Consulatul General al României la Bălți sunt transferate, în ordinea cronologică a depunerii, către Biroul Consular la Ungheni, persoanele interesate fiind notificate prin e-mail despre această modificare.
După validarea cererilor de către angajații Biroului Consular, solicitanții vor primi o nouă notificare și se pot programa individual, pe platforma www.econsulat.ro. Portalul pentru programare va fi operaționalizat în fiecare zi de vineri, începând cu ora 15,30, iar Dumneavoastră veți putea alege data și ora la care să vă prezentați, în funcție de programul personal, la Biroul Consular cu sediul la adresa din municipiul Ungheni, str. Mihai Eminescu nr. 35, raionul Ungheni.
Articolul precedentNumărul persoanelor ucise de virus rămâne mare – ieri, +32 de decese
Articolul următorPreședintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a retras Proiectul cu privire la încetarea contractului pentru casele sociale
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.