Consilierii locali din Rublenița au renunțat la indemnizațiile majorate

0
305

După ce acum jumătate de an consilierii locali din Rublenița și-au dublat indemnizațiile de aleși locali de la 500 la 1000 lei, acum aceștia au renunțat la ele pentru anul 2020. Decizia din luna noiembrie 2019 a stârnit criticile multor consăteni, așa că aleșii locali au renunțat la indemnizații în legătură cu situația de criză din republică.

Consilierul local Ghenadie Muntean, ne-a declarat că în anul curent nu a avut loc nici o ședință, astfel că aleșii locali nu au primit indemnizația majorată de 1000 lei. 

Amintim că la redacția ziarului “Observatorul de Nord” s-a adresat anterior un locuitor al satului Rublenița. Acesta ne-a informat că la ședința consiliului local, consilierii din Rublenița și-au mărit îndemnizația pentru participarea la o ședință la 1000 de lei, deși înainte de alegeri aleșii locali au venit cu alte promisiuni și nu au declarat că vor lua o astfel de decizie. “Nu este corect pentru trei ore să ia câte o mie de lei, zice indignat pensionarul Ion Manea. Unii lucrează în sat paznici și primesc pe o lună întreagă 1000 de lei, iar ei doar pentru câteva ceasuri, unde este logica? Este plin satul de săraci care nici nu au cu ce face focul, nu au nici lucrurile necesare dar trăiesc cu o pensie de 600 de lei. Dar ei la consiliu cotilesc banii ceia și îi duc în vânt. Mai bine cu acești bani ar fi ajutați săracii din Rublenița, că fiecare din noi îi știe. Acești bani ei îi i-au pe nedreptate. Ei vor face în toată săptămâna ședință cu așa bani. Lasă să ia 100, lasă să ia 200, dacă se trudesc atâta”.

După verificarea în Registrul Actelor Locale am găsit și hotărârea cu pricina, și anume decizia 31/3 din 29.11.2019 „Cu privire la stabilirea indemnizațiilor aleșilor locali pentru participare la ședințele Consiliului comunal Rublenița”. Astfel noii aleși locali și-au dublat de la 500 de lei la 1000 de lei îndemnizațiile. 


Articolul precedentCoronavirus nu cedează: +375 cazuri noi de infectare în republică, inclusiv în raionul Soroca
Articolul următorIncredibil, dar adevărat: Ucraina este una dintre cele mai minate tări din lume.
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.