Cetatea Soroca va avea parte de o nouă etapă de restaurare cu susținerea financiară a Uniunii Europene

0
592

Cetatea Soroca va beneficia de o nouă etapă de restaurare, în cadrul unui proiect transfrontalier pentru cele două malul ale Prutului. Ca și în prima etapă, finalizată acum cinci ani, banii sunt oferiți de Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată de Tatiana Robu, șefa Serviciului Proiecte Investiționale a Consiliului raional Soroca. 

“Prin scrisoarea cu nr.627 din 12.10.2020, Secretariatul Tehnic Comun, Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași, a informat Consiliul raional Soroca despre selectarea provizorie a proiectului „STEFAN CEL MARE, COMMON HISTORY- SHARED HERITAGE, SOROCA – VASLUI” /“ȘTEFAN CEL MARE – O moștenire pe care o împărtășim o istorie care ne unește”/ Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca – Vaslui”. La solicitarea BRCT Iași, prin Notificarea nr.2380 din 14.10.2020 în vederea pregătirii Contractului de Grant la moment sunt elaborate mai multe documente justificative privind confirmarea eligibilității aplicantului în conformitate cu prevederile Ghidului pentru aplicanții de grant, proiecte HARD pentru Programul Operațional Comun România – Republica Moldova (ENI) 2014-2020. Bugetul total al proiectului constituie, 1,664,118.4 EURO din care 90% grant si 10% cofinanțare, astfel: grant UE, 1,497,706.56 EURO si cofinanțare, 166,411.84 EURO. Acest proiect a fost aplicat de către Consiliul Raional Soroca (Republica Moldova) în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vaslui (România) și Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” din municipiul Vaslui (România). Implementarea în comun va fi asigurată prin realizarea unor activități culturale comune, cu implicarea tuturor partenerilor de proiect și cu coordonarea acestora de către Aplicant și care vor avea ca rezultat elaborarea de produse culturale comune specifice ariei eligibile (Soroca, Republica Moldova – Vaslui, România). Una din activitățile majore constituie executarea lucrărilor de restaurare și conservare la Cetatea Soroca și la Ansamblul Monumental Podul Înalt care întruchipează Statuia ecvestră a lui „Ștefan Cel Mare” din județul Vaslui. Programul Operațional Comun România – Republica Moldova (ENI) 2014-2020 în cadrul căruia a fost aplicat proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană și are drept scop crearea “unei regiuni de prosperitate și bună vecinatate între statele membre ale UE și ale celor cu care se învecinează” ne-a comunicat Tatiana Robu, șefa Serviciului Proiecte Investiționale a Consiliului raional Soroca. 
Vom reveni cu detalii.


Articolul precedentDĂRCĂUȚI: Pe cine alegem președinte? / VIDEO
Articolul următor+784 cazuri de COVID-19, înregistrate ultimele 24 ore în republică, inclusiv în Soroca sunt noi infectați
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.