Ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei apă minerală. Mulți oameni nu știu asta

0
432

Apa minerală, sau carbogazoasă, este apa infuzată cu dioxid de carbon pentru a crea o senzație de bule, iar popularitatea sa provine din gustul răcoritor și lipsa caloriilor. Dar, te-ai întrebat ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei apă minerală? Conform specialiștilor, sunt mulți oameni nu știu asta, iar modificările sunt extrem de importante.

După cum bine trag un semnal de alarmă specialiștii, dacă bei apă minerală în fiecare zi poate eroda smalțul dinților în timp, mai ales dacă este consumată în exces. În plus, datorită conținutului său de dioxid de carbon gazos, vă puteți confrunta cu balonare sau gaze. Cu toate acestea, apa minerală poate fi un plus valoros pentru eforturile de hidratare.

Ce se intampla in organismul tau atunci cand bei apa minerala. Multi oameni nu stiu asta

Deși este cunoscută pentru gustul său răcoritor, apa minerală oferă, de asemenea, multe beneficii potențiale pentru sănătate atunci când este inclusă într-o dietă bine echilibrată.

Când bei apă minerală, ai suport pentru hidratare

Apa minerală susține hidratarea prin oferirea unei alternative la apa plată, încurajând oamenii să își satisfacă nevoile zilnice de apă. Apa carbogazoasă este la fel de hidratantă ca apa plată.

Cu toate acestea, carbonatarea ei poate îmbunătăți experiența consumului de apă minerală pentru unele persoane, făcând-o mai plăcută pentru cei care nu sunt înclinați să bea sau cărora nu le place să bea apă.

Deshidratarea este adesea asociată cu simptome fizice, cum ar fi gura uscată, setea, durerile de cap și oboseala. Specialiștii spun că, deoarece creierul este format din aproximativ 75% apă ca masă, deshidratarea poate afecta negativ și performanțele cognitive.

„Dacă sunteți expus riscului de deshidratare, de exemplu, prin faptul că locuiți într-un climat mai cald, este posibil să beneficiați de încercarea apei spumante pentru a vă satisface nevoile de hidratare”, spun cercetătorii ca o concluzie.

Ce se intampla in organismul tau atunci cand bei apa minerala. Multi oameni nu stiu asta

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei apă minerală

Deși puține cercetări examinează în mod direct ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei apă minerală, multe au cercetat relația dintre consumul de apă minerală și regularitatea intestinală.

Unul din rezultatele acestor studii arată că un consum insuficient de apă poate crește riscul de constipație. Consumul de apă minerală când e caniculă vă poate ajuta să vă satisfaceți nevoile de lichide pentru a menține un tract digestiv hidratat.

Acestea fiind spuse, funcția intestinală implică mulți factori de stil de viață, inclusiv activitatea fizică regulată și dieta.

cand bei apa minerala. Multi oameni nu stiu asta

Apa minerală poate îmbunătăți capacitatea de a înghiți

Aceleași studii au mai scos în evidență că, în mod interesant, apa minerală poate îmbunătăți capacitatea de a înghiți. Cercetările arată că apa carbogazoasă stimulează cavitatea bucală, ceea ce vă poate îmbunătăți funcția generală de înghițire.

Un studiu a cerut la 16 participanți să înghită diverse lichide, inclusiv apă minerală, acid citric și apă plată, examinând diferențele în înghițirea lor. Apa carbogazoasă a arătat cea mai substanțială capacitate de a stimula mușchii înghițirii.

Apar și riscuri atunci când bei apă minerală

Deși, în esență, apa minerală nu ar trebui să facă răui, așa cum precizam la început, poate eroda smalțul dinților în timp. Pe lângă asta, studiile au mai scos la iveală și alte riscuri la care ești predispus atunci când bei apă minerală, după cum urmează:

  • Poate afecta sănătatea dentară
  • Pot conține îndulcitori ascunși
  • Pot provoca disconfort digestiv

În concluzie, apa minerală este o băutură răcoritoare prin definiție. Totuși, pentru a profita la maximum de ea și pentru a reduce la minimum riscurile potențiale asociate consumului de apă minerală, este important să bem cu mai multă atenție. Și, chiar dacă a exista polemica apă plată versus apă minerală, nu însemană că una este mai bună ca cealaltă, și că nu există riscuri.

 

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 4 iulie 2024
Articolul următorCursul valutar pentru joi, 4 iulie 2024: Euro crește, dolarul scade
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.