Ce se întâmplă dacă te afli în apropierea epicentrului unei explozii nucleare și La ce distanță vă puteți proteja de amenințare

0
255

În Canada, au fost calculate consecințele unei explozii nucleare pentru corpul uman. Or, impactul exploziei depinde de mulți factori: vremea, ora și, de asemenea, locul unde a explodat bomba. Cu toate acestea, cunoștințele teoretice fac posibilă asumarea impactului unui atac nuclear asupra unei persoane și a probabilității de supraviețuire.

 PIERDEREA TEMPORARĂ A VEDERII.  Oamenii de știință au calculat că aproximativ 35% din energia unei explozii nucleare este eliberată sub formă de radiație termică – un fulger strălucitor de lumină afectează în primul rând vederea umană. În explozia unei bombe cu o capacitate de o megatonă, o persoană experimentează orbire temporară la o distanță de până la 21 de kilometri într-o zi senină, la o distanță de până la 85 de kilometri dacă s-a întâmplat într-o noapte fără nori.

 SALVEAZĂ HAINELE ALBE.  Cu cât ești mai aproape de epicentrul exploziei, cu atât este mai probabil apariția arsurilor. Arsurile ușoare de gradul I pot apărea la o distanță de până la 11 kilometri, iar arsurile de gradul trei care distrug țesutul pielii pot apărea la până la 8 kilometri distanță. În același timp, hainele albe pot reflecta o parte din energia exploziei, iar hainele mai închise la culoare o pot absorbi. Cu toate acestea, este puțin probabil să aibă vreo semnificație dacă vă aflați în epicentrul exploziei. Temperatura de la epicentrul din Hiroshima a fost estimată la 300.000 de grade Celsius.

DISTRUGERE TOTALĂ. Dacă o persoană are noroc să nu se afle în apropierea epicentrului, amenințarea la adresa vieții va rămâne în continuare. Explozia unei bombe nucleare creează o schimbare bruscă a presiunii atmosferice care are un efect devastator. Unda de șoc a unei bombe megatone pe o rază de 6 kilometri creează o forță egală cu 180 de tone, viteza vântului crește la 255 km/h. Pe o rază de un kilometru, presiunea de vârf este de patru ori mai mare, viteza vântului poate ajunge la 756 km/h. Teoretic, o persoană poate rezista la o presiune atât de puternică, dar pericolul este prăbușirea clădirilor.

FALLOUT. Oamenii de știință știu că particulele radioactive pot călători foarte departe. Un studiu recent a constatat că reziduurile de carbon radioactiv de la testele cu bombe nucleare din Războiul Rece au fost găsite de-a lungul șanțului Marianei, cel mai adânc punct din oceane…

Link https://www.vokrugsveta.ru/articles/chto-proizoidet-esli-okazatsya-ryadom-s-epicentrom-yadernogo-vzryva-id718061/


Articolul precedentCamerele au înregistrat atacul cu rachete din Vinița, soldat cu peste 20 de morți. Cum încearcă Rusia să-l justifice? / VIDEO
Articolul următorTop 5 atracții turistice din raionul Soroca / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.