Ce se întâmplă dacă te afli în apropierea epicentrului unei explozii nucleare și La ce distanță vă puteți proteja de amenințare

0
230

În Canada, au fost calculate consecințele unei explozii nucleare pentru corpul uman. Or, impactul exploziei depinde de mulți factori: vremea, ora și, de asemenea, locul unde a explodat bomba. Cu toate acestea, cunoștințele teoretice fac posibilă asumarea impactului unui atac nuclear asupra unei persoane și a probabilității de supraviețuire.

 PIERDEREA TEMPORARĂ A VEDERII.  Oamenii de știință au calculat că aproximativ 35% din energia unei explozii nucleare este eliberată sub formă de radiație termică – un fulger strălucitor de lumină afectează în primul rând vederea umană. În explozia unei bombe cu o capacitate de o megatonă, o persoană experimentează orbire temporară la o distanță de până la 21 de kilometri într-o zi senină, la o distanță de până la 85 de kilometri dacă s-a întâmplat într-o noapte fără nori.

 SALVEAZĂ HAINELE ALBE.  Cu cât ești mai aproape de epicentrul exploziei, cu atât este mai probabil apariția arsurilor. Arsurile ușoare de gradul I pot apărea la o distanță de până la 11 kilometri, iar arsurile de gradul trei care distrug țesutul pielii pot apărea la până la 8 kilometri distanță. În același timp, hainele albe pot reflecta o parte din energia exploziei, iar hainele mai închise la culoare o pot absorbi. Cu toate acestea, este puțin probabil să aibă vreo semnificație dacă vă aflați în epicentrul exploziei. Temperatura de la epicentrul din Hiroshima a fost estimată la 300.000 de grade Celsius.

DISTRUGERE TOTALĂ. Dacă o persoană are noroc să nu se afle în apropierea epicentrului, amenințarea la adresa vieții va rămâne în continuare. Explozia unei bombe nucleare creează o schimbare bruscă a presiunii atmosferice care are un efect devastator. Unda de șoc a unei bombe megatone pe o rază de 6 kilometri creează o forță egală cu 180 de tone, viteza vântului crește la 255 km/h. Pe o rază de un kilometru, presiunea de vârf este de patru ori mai mare, viteza vântului poate ajunge la 756 km/h. Teoretic, o persoană poate rezista la o presiune atât de puternică, dar pericolul este prăbușirea clădirilor.

FALLOUT. Oamenii de știință știu că particulele radioactive pot călători foarte departe. Un studiu recent a constatat că reziduurile de carbon radioactiv de la testele cu bombe nucleare din Războiul Rece au fost găsite de-a lungul șanțului Marianei, cel mai adânc punct din oceane…

Link https://www.vokrugsveta.ru/articles/chto-proizoidet-esli-okazatsya-ryadom-s-epicentrom-yadernogo-vzryva-id718061/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.