Ce să adaugi în must pentru a rămâne dulce mai mult timp

0
2887

Pentru gospodarii din toate colțurile țării, toamna este cea mai agitată perioadă a anului. În aceste săptămâni, se recoltează ultimele serii de legume și fructe, acestea devenind apoi ingrediente de bază pentru preparatele tradiționale pe care le păstrează în rafturile din cămară, savurându-le pe timpul iernii – zacuscă, gem, compot, dulceață, murături, bulion. Tot acum se strânge via și se prepară vinul și mustul.

Mustul nu este doar o băutură delicioasă, dar este și o sursă de săruri minerale, este bogat în vitaminele A, B1, B2 şi fructoză. Are însă și un mare dezavantaj – fermentează destul de ușor, ceea ce înseamnă că nu poate fi păstrat foarte mult timp.

Ce să adaugi în must pentru a rămâne dulce mai mult timp

Există însă un truc vechi de zeci de ani, la care apelau cu încredere bunicii noștri, și care are rezultate spectaculoase: aspirina. Tot ce trebuie să faci este să pui deoparte un litru din mustul abia preparat și să dizolvi în el o tabletă de aspirină. Restul sucului obținut din struguri se pune la fiert, la foc mic, până când nu se mai formează spumă. După ce se oprește focul, se așteaptă până când mustul se răcește, în oală. Se adaugă apoi litrul de must în care a fost dizolvată pastila de aspirină, se amestecă ușor și apoi se toarnă în sticle. Se păstrează în frigider, putând fi consumat chiar și după câteva luni.

Secretul Irinei Loghin pentru păstrarea mustului

Pe o platformă de social media, Irina Loghin a dezvăluit propriul secret pentru păstrarea mustului și prevenirea fermentării acestuia.

„Dragii mei, în ciuda vremii de afară, să nu uităm că și toamna are frumusețea și bogăția ei! Pentru cei care m-ați întrebat cum să „tăiați” mustul, astfel încât să nu mai fermenteze – la un litru de must adăugați hrean ras, cam cât luați între degete. Mustul rămâne așa cum este pentru cel puțin un an”, a explicat Irina Loghin.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAi noștri tineri pe Instagram
Articolul următorO terapie genetică ar putea vindeca oamenii de alcoolism
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.