Ce mănâncă, de fapt, greierii care sunt transformați în făină. Dezvăluirile crescătorilor

0
678

De-a lungul timpului, s-a tot spus că insectele comestibile sunt o sursă bună de proteine, acizi grași, vitamine și minerale. Cu toate acestea, crescătorii de gândaci subliniază că mulți consumatori nu știu cum arată reproducerea în masă a greierilor, ce boli pot avea și ce impurități chimice pot fi găsite în mâncarea obținută din nevertebrate.

Ce mănâncă insectele care sunt transformate în făină de casă

Problema riscurilor pentru sănătate a fost semnalată de Marina Brusadelli, psiholog clinician și crescător de insecte amator, într-un articolul din „ilParagone”. Referindu-se la aprobarea greierilor de către Comisia Europeană ca hrană potrivită pentru oameni, specialista a explicat că, până acum, insectele au fost vândute pentru a hrăni anumite specii de animale insectivore sau mamifere.

De asemenea, Brusadelli a adăugat că reproducerea lor este foarte costisitoare și se face la temperaturi ridicate (25/30 de grade). Concret, mii de exemplare sunt adunate în ferme speciale, unde se hrănesc și excretă în mod constant. Potrivit expertei, insectele se mănâncă unele pe altele, lăsând pe fundul recipientului, pe lângă praful aproape invizibil (fecale), rămășițele rudelor lor. Cu alte cuvinte, fecalele și resturile moarte pot ajunge în produsele finale.

De ce sunt periculoase pentru oameni

Mai mult, studiile au demonstrat că zeci de mii de bacterii și viruși diferiţi se găsesc în fecalele greierilor de crescătorie. Din cauza temperaturii ridicate a culturii, agenții patogeni se înmulțesc galopant, consumul de insecte putând reprezenta o amenințare serioasă pentru oameni și alte specii de animale, este semnalul de alarmă tras de Marina Brusadelli.

„Problema reacțiilor alergice este o problemă fundamentală care ar trebui să ne facă să ne temem de aceste noi reglementări, care, de facto, perturbă echilibrul (microbiota/microbiom) transmis și menținut de generații. Mai mult, impactul psihologic al noilor reguli asupra vieții persoanelor alergice și a familiilor acestora nu trebuie subestimat. Datorită introducerii pe piața din UE a alimentelor cu făină de insecte, acești oameni vor trăi cu frica de alte probleme de sănătate și vor deveni sclavii citirii etichetelor (unde aditivul pentru insecte este ascuns sub denumiri latine sau acronime greu de descifrat)”, a relatat ea.

Multă poluare pentru mediul înconjurător

Pe lângă riscurile medicale menționate mai sus, crescătoarea de insecte mai spune că fermele de greieri generează multă poluare pentru mediu, legată nu doar de emisia de cantități mari de CO2 (dioxid de carbon), ci și de antibioticele folosite la reproducere.

„Suntem dispuși să sacrificăm tradiția noastră, bucătăria italiană de renume mondial și modul nostru de a mânca și de a trăi pentru un mod presupus mai ecologic de a mânca? Ni se spune că nutriția trebuie promovată în țările lumii a treia… la 70 de euro pe kg? Încă o dată, nu ni s-a cerut nimic, ni s-a impus”, a conchis Brusadelli.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCum albești ușor plasticul îngălbenit. Ai nevoie de un singur produs de la farmacie
Articolul următorAtenție la detaliul de pe etichetă! Îndulcitorul periculos din mai multe produse care apare în supermarketuri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.