Ce facem cu fotografiile: le păstrăm în telefon sau le imprimăm? / VIDEO

0
649

Un selfie făcut în 5 secunde rămâne în telefon prin galeria cu sute de imagini, ca mai apoi să uităm de el. Chiar şi fotografiile de familie, sau amintirile pot fi şterse din greşeală. Cum putem evita acest lucru? O soluție ar fi imprimarea.

În ziua de azi, mai puţini oameni îşi păstrează fotografiile în albume sau rame, cum se făcea pe timpuri, ci le ţin în telefon, carduri de memorie sau calculator. Camerele de fotografiat pe peliculă, rămân în istorie. Dar fiindcă telefonul se poate strica, se pot pierde și imaginile de pe el, sunt și din cei care combină metoda modernă cu cea clasică, adică le au în telefon, dar le și imprimă.

Apropo, imprimarea la un printer obișnuit diferă mult de cea de la laboratorul foto, unde calitatea tiparului este mai bună și durata vieții fotografiei ajunge la zeci de ani. Albumele foto pot fi nu doar un cadou bun ci și o provocare pentru cei dragi, ca să-și imprime și păstreze fotografiile pe hârtie.

Răsfoirea fotografiilor imprimate este un proces interesant și care dă o altă valoare amintirilor. Și dacă în ultimul timp revin la modă fotografiile alb-negru, pe timpuri doar așa fotografii de acest tip îți puteai face.

Fotografiile merită o atenție mai mare decât doar a fi postate, sau uitate prin galeria telefonului ori a calculatorului. Depinde de voi cum alegeți să le păstrați.

Reporter MoJo: Victoria Zabolotnîi

Articolul precedentSe așteaptă deconectări ale energiei electrice în Soroca, Căinarii Vechi, Ocolina, Schineni și alte localități
Articolul următorMedicul-narcolog Ion Todirean despre dauna alcoolului și cum afectează organele / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.