Cât este ceasul pe Lună?

0
275

Timpul ne modelează viața și nu îl putem evita. Suntem influențați și stresați de ceasuri și alarme și chiar dacă am scăpa de tehnologie și ne-am întoarce la natură, am fi la cheremul rotației planetei noastre pe axa ei și în jurul Soarelui. Din punct de vedere social, omenirea a convenit asupra unui timp universal și a unei împărțiri a fusurilor orare, pe suprafața planetei noastre. Dar ce se întâmplă când nu suntem pe planeta noastră?

Până acum, nu există un acord cu privire la fusul orar care va fi folosit atunci când oamenii aterizează cu Artemis III, sau odată ce una sau mai multe baze sunt stabilite pe suprafața Lunii. În prezent, misiunile robotizate sunt ținute la timp corespunzător anumitor fusuri orare din țara de origine.

Folosirea Soarelui, așa cum facem aici pe Pământ, chiar și aproximativ, ar putea să nu funcționeze. De la răsărit până la apus pe Lună, sunt 14,77 zile pământești, deci sunt necesare unele subdiviziuni. O sugestie anterioară prezentată de cercetători a fost ideea unei ore standard lunare, în care secundele, minutele și orele erau aceleași, dar 24 de ore erau numite ciclu și 30 de cicluri erau o zi lunară completă, ceea ce este aproximativ corect.

Ce fus orar au folosit astronauții Apollo pe Lună?

Astronauții nu foloseau niciun fus orar. Nu UTC sau ora din Florida de unde s-au lansat, sau același fus orar ca Houston, unde era localizat Mission Control. Au folosit Ground Elapsed Time (GET), care acum este cunoscut sub numele de Mission Elapsed Time. Timpul a fost socotit ca minute, ore și zile de la lansare.

În acele misiuni și în cele ulterioare, depindeau atât de mult de activitatea care se petrecea la un anumit moment după decolare, așa că era mai logic să folosești asta, în loc să folosești un anumit fus orar.

Dar pentru o misiune de lungă durată pe Lună, acest lucru nu mai are sens, așa că este nevoie de o soluție. Agenția Spațială Europeană a lansat un apel pentru o astfel de discuție. Necesitatea unui fus orar al suprafeței lunare nu este imediată pentru astronauți, dar stabilirea unui sistem de comunicații în jurul Lunii va face o decizie primordială.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentNu rata primul festival gastronomic și muzical din Nordul Moldovei – “Nistru Fest”
Articolul următorCopilărie compromisă: Mărturiile bunicilor noștri despre anii foametei / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.