Buruienile din cereale: există o soluție rapidă? / PUBLICITATE

0
104

Viteza de acțiune a erbicidului este un aspect fundamental în combaterea buruienilor, în special a buruienilor cerealiere. Cu cât scăpați mai repede de buruienile nedorite din câmp, cu atât mai multă umiditate și nutrienți va primi cultura.

Dacă folosiți Quizalofop-p-etil în sistemul dumneavoastră de apărare, acordați atenție graminicidului Lobera – un produs al ALFA Smart Agro. Acesta este cel mai important producător de produse de protecție a plantelor din Ucraina, ale cărui produse se caracterizează printr-o calitate ridicată.

Lobera conține Quizalofop-p-etil în concentrație ridicată de 150 g/litru.

Produsul controlează în mod exemplar buruienile problematice precum Ovăz sălbatic, Larbă bărboasă (Mohor lat), Mohor specii, Elytrígia répens, Cynodon dactylon, Alopecurus pratensis, Sorghum halepense, падалицу зерновых колосовых și este absolut sigur pentru plantele cultivate cu frunze late.

Penetrând în plantele de buruieni, medicamentul se transformă foarte repede în acid Quizalofop-p, care provoacă suprimarea sintezei acizilor grași în plantele de cereale.

Lobera pătrunde rapid prin suprafața frunzelor până la punctele de creștere și la sistemul radicular al buruienilor. Creșterea buruienilor tratate se oprește în 24 de ore.

Simptomele vizibile ale acțiunii erbicide (cloroza frunzelor și suprimarea punctelor de creștere, formarea de antociani și dobândirea de către frunze a culorii brun-roșcate cu apariția treptată a nervurilor roșii) apar în 7-8 zile. Deși, de exemplu, moartea completă a buruienilor cerealiere perene are loc după 14-21 de zile, în acest timp acestea nu cresc și nu deprimă cultura.

Vremea caldă și umedă de după tratament accelerează acțiunea erbicidului. Cele mai bune rezultate se obțin prin pulverizarea buruienilor care sunt în vegetație activă. Este important ca pe ele să existe suficiente frunze pentru o absorbție rapidă a medicamentului. Buruienile cerealiere anuale se stropesc în perioada de creștere activă a acestora, în faza de 2-4 frunze, înainte de începerea afânării, buruienile cerealiere perene – din momentul formării a 4-6 frunze pe ele, când ajung la o înălțime de 10-15 cm

Lobera:

– concentrație ridicată de Quizalofop-p-etil în comparație cu preparatele de pe piață;

– rapiditate de acțiune. Produsul pătrunde în punctele de creștere ale buruienilor anuale și perene de cereale într-o oră de la aplicare, iar eficacitatea graminicidului nu este afectată de ploaia, care a trecut la o oră după tratarea plantelor.

– combinația unică de emulgatori asigură o solubilitate excelentă a preparatului și accelerează acțiunea erbicidă;

– structura „închisă” a moleculei, care asigură activarea erbicidului simultan cu creșterea activă a buruienilor și dezintegrarea lentă a substanței active în timpul activității scăzute a plantelor (în condiții meteorologice nefavorabile).

– nu are restricții în ceea ce privește rotația culturilor pentru sezonul următor

Eficacitatea Lobera (0,7 l/ha) împotriva grâului în lanul de grâu, la 7 zile după tratament

Eficacitatea Lobera (0,7 l/ha) împotriva pătării grâului, la 14 zile după tratament

Scabia grâului în a 20-a zi după tratamentul cu Lobera (1 l/ha).

Când aveți nevoie de un graminicid fiabil, blând și eficient – alegeți Lobera.

Informații detaliate despre produs și regulamentul de aplicare pot fi găsite pe site-ul ALFA Smart Agro.

ALFA Smart Agro – codul profitului dumneavoastră!

Date de contact:
Director de vânzări al ALFA Smart Agro în Moldova, Gennadii Covaliov
+373 69 379 060
gennadii.kovalov@alfasmartagro.md

Vizitați ALFA Smart Agro și pe paginile oficiale:
https://alfasmartagro.com/md/
https://www.facebook.com/alfasmartagro.moldova

 


Articolul precedentMEC a evaluat calitatea serviciilor prestate de școlile auto: Majoritatea nu întrunesc criteriile necesare pentru acreditare
Articolul următorCNAS finanţează indemnizaţiile adresate familiilor cu copii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.