Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 17 februarie, 2022

0
44

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

 Veste proastă pentru unii locatari ai Caselor sociale din Soroca

21 de familii ar putea fi obligate să elibereze locuințele

  La ședința Consiliului Raional Soroca de astăzi, unul dintre subiectele de pe ordinea de zi urma să fie cel cu privire la rezoluțiunea contractelor cu beneficiarii locuințelor sociale din municipiul Soroca. Or, douăzeci de familii nu mai întrunesc condițiile Regulamentului cu privire la modul, selectare și distribuireа locuințelor, iar într-un caz este vorba de neachitarea chiriei apartamentului, fiind acumulată o datorie de șaptesprezece mii cinci sute treizeci de lei. Autoritățile publice locale spun că nu este decizia lor, ci sunt nevoiți să se conformeze recomandărilor Curții de Conturi și să remedieze deficiențele constatate prin revizuirea listei beneficiarilor de locuințe sociale. Până la urmă, președintele raionului, Veaceslav Rusnac, a retras chestiunea de pe ordinea de zi și aceasta urmează să fie pusă în discuție la una din ședințele următoare.

   Consilierul raional Victor Ciuvaga a „găsit” banii, care pot fi alocați instituțiilor educaționale

Minus un vice-președinte al raionului, plus bani pentru susținerea elevilor cu performanțe

 În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului raional Soroca, una din cele mai discutate chestiuni incluse în ordinea de zi a fost cea „Cu privire la alocarea mijloacelor financiare din componenta raională pentru instituțiile educaționale”. În cadrul dezbaterilor pe această temă, unii deputați au abordat chestiuni care vizează identificarea resurselor financiare care ar putea fi utilizate pentru susținerea instituțiilor educaționale. Astfel, consilierul Victor Ciuvaga a menționat că, conform informațiilor de care dispune, într-un an, pentru remunerarea salarială a celor trei vice-președinți ai raionului se alocă circa 900.000 lei. În acest context, consilierul a propus să fie văzută revizuită organigrama președintelui raionului, din care să fie exclusă funcția unuia din cei vice-președinți. Banii economisiți, circa 300.000 lei, să fie alocați pentru remunerarea elevilor cu performanțe deosebite.

 Unul din vice-președinții raionului a rămas, pentru câteva minute, fără susținere politică

Platforma DA a declarat susținere politică doamnei Svetlana Păunescu

La ședința Consiliului raional Soroca, care s-a desfășurat astăzi, consilierul Ghenadie Muntean a anunțat că Partidul Democrat retrage sprijinul politic doamnei Svetlana Păunescu, vice-președintă a raionului Soroca, în legătură cu faptul că aceasta nu mai este membră a formațiunii.  În cadrul aceleași ședințe, Platforma Demnitate și Adevăr a declarat că îi acordă doamnei Svetlana Păunescu susținere politică. La finele ședinței, doamna Păunescu a mulțumit fracțiunii Platformei DA pentru susținerea și a declarat că și în continuare va fi în serviciul cetățenilor.

 În raionul Soroca a fost instituit Codul portocaliu de alertă epidemiologica

În primăriile Șolcani, Oclanda și Dubna a fost instituit Codul roșu.

  Dat fiind faptul că situația epidemiologică s-a îmbunătățit, în ultima săptămână, în raionul Soroca a fost instituit Codul portocaliu de alertă epidemiologică. La o populație de optzeci și nouă de mii șase sute optzeci și opt  de locuitori, în raionul Soroca au fost înregistrate, în ultima săptămână, o sută douăsprezece  cazuri de infectare cu noul coronavirus, ceea ce alcătuiește o sută douăzeci și cinci  de cazuri la 100.000 de populație. În zece din cele treizeci și cinci de primării din raion a fost instituit Codul verde de alertă epidemiologică, în cincisprezece primării – Codul portocaliu, în șapte primării – Codul galben și numai în trei primării, Șolcani, Oclanda și Dubna – Codul roșu de alertă epidemiologică.


Articolul precedentRezultatele sondajului: Ce ar trebui să facă cu această clădire Primăria Soroca?
Articolul următorRăzboiul în care toată lumea se vrea considerată… învingătoare
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.