A fi sau a nu fi, Almanahul Soroca?

0
65

Publicaţia anuală editată de ONG „Pro-Cultura”, în colaborare cu Muzeul de Istorie și Etnografie și Săptămânalul Independent „Observatorul de Nord”, a văzut lumina zilei în anul 2007, când necesitatea editării unei reviste culturale şi de opinie se îmbina cu posibilitatea materială a editării ei.

Cu unele excepții, evenimentul a devenit real şi mulţumitor pentru toţi cei care şi l-au dorit pe o perioadă de timp destul de lungă: 2007-2021. Astăzi, posibilitatea financiară de a edita Almanahului SOROCA a ajuns la răspântie: to be or not to be, adică a fi sau a nu fi? Întrebare care generează alte întrebări: Își doresc consilierii de la Soroca, un centru cu aspirații administrative de județ, să susțină munca Colegiului de redacție la editarea în continuare a acestui prim — Almanah din scurta istorie a Republici Moldova? Refuzăm sau mergem înainte, stimați consilieri? Înaintașii noștri și-au îndeplinit bine sarcinile ce le-au căzut, unii plătind chiar cu viața lor pentru că au editat, au scris, au publicat, au fost activi în tumultoasa viață social-politică din perioada interbelică.

Stimați consilieri ai Consiliului Raional Soroca, „noi, cei care alcătuim echipa redacțională, precum și cei care au venit să colaboreze cu noi, ne-am străduit să propunem sorocenilor, și nu numai, materiale cât mai diverse, încadrându-le în relatări, informații, dialoguri, meditații, tablete cu privire la oameni și fapte, altfel spus, activități în toate domeniile: istorie, credință învățământ, medicină, artă, cultură, literatură, sport, agricultură, industrie, business etc.”. Și mai avem atâtea de spus!!! Dar o să fim în stare să o facem numai cu ajutorul Dumneavoastră, stimați consilieri! Se merită!? La sigur că da!

Almanahul SOROCA așteaptă decizia juraților. A fi sau nu a fi!
Din numele Colegiului de redacție, Nicolae BULAT, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca

Articolul precedentSănătatea sexuală și de reproducere a persoanelor cu dizabilități din Soroca în vizorul Asociația „Motivație” / VIDEO
Articolul următorTop 7 articole de pe www.observatorul.md din această săptămână
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.