UE// Asociația Obștească Pro Comunitate Băhrinești, în parteneriat cu primăriile Dărcăuți, Bădiceni, Baxani și Visoca din r. Soroca, alți parteneri, implementează proiectul de dezvoltare regională Cetățeni activi pentru apă potabilă în localitățile grupului Vest din r. Soroca.
În prezent, expertul în problemele asigurării cu apă și canalizare Rusu Sergiu elaborează Planuri de acțiuni privind asigurarea cu apă și canalizare pentru primăriile beneficiare. Astfel, recent a avut loc vizite de lucru și ședințe cu membrii Comitetelor Locale ale Cetățenilor din cele 4 primării, în scopul chestionării și consultării membrilor acestor grupuri de inițiativă ale cetățenilor.
În cadrul consultărilor, au fost prioritate astfel de perspective în domeniu, ca crearea accesului acestui grup de localități la apele tratabile provenite din apele de suprafață din râul Nistru, crearea serviciului intercomunitar/accesarea serviciului regional de asigurare a accesului la apa potabilă, elaborarea unor proiecte de dezvoltare regională în domeniu. Membrii Comitetelor Locale ale Cetățenilor din Dărcăuți, Bădiceni, Baxani și Visoca sunt activi, unii posedă expertiză în domeniu, fac propuneri și se implică activ în procesul de planificare, construcție a infrastructurii și gestionare a serviciului public de asigurare cu apă și canalizare.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED
AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).