VIDEO: Generația Z face față provocărilor erei digitale?

0
177

Cei mai activi elevi din 10 instituții de învățământ din raionul Râșcani au parte în ultimul timp de un șir de traininguri la care învață cum se pot implica în procesele decizionale în calitate de membri ai Consiliilor Elevilor. Ei au aflat mai multe despre cum se iau deciziile în instituțiile lor, dar și de către autoritățile publice locale.

Organizatorii trainingului, Asociația Obștească „Generația Viitorului”, și-au propus să ajute tinerii prin implicarea lor în viața comunitară. Accentul a fost pus în special pe generația Z, adică cei născuți după 1990 și până în 2005, tineri care sunt cei mai predispuși spre schimbări. 

Activitățile de la Râșcani sunt parte a Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său
este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


Articolul precedent37.800 de șomeri sunt înregistrați în RM. Nu toți, însă, pot primi ajutor de șomaj.
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Și totuși Moș Crăciun există 🎅🎅🎅
Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.