Mărfuri fără acte de provenienţă în valoare de peste 28 mii lei și amenzi usturătoare

0
25
IP Soroca

Mai mulți agenți economici din raionul Soroca au primit amenzi usturătoare, iar mărfurile pentru care aceștia nu au putut prezenta actele de proveniență, au fost distruse.

IP Soroca
Sursa: IP Soroca

În perioada 22decembrie 2017 – 9 ianuarie current, angajaţii Serviciului Investigare a Fraudelor Economice a IP Soroca, în comun cu inspectorii ANSA, au desfăşurat activităţi de combatere a circuitului ilegal de mărfuri accizate, produselor alimentare, mărfuri industriale, articole pirotehnice, precum şi a altor fapte ce prejudiciază interesele economice ale statului şi aduc daune drepturilor legitime ale producătorilor şi consumătorilor autohtoni.

IP Soroca
Sursa: IP Soroca

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Soroca, în timpul raziilor, efectuate în pieţile din orașul Soroca, au fost ridicate articole pirotehnice, mezeluri şi produse din carne fără acte de provenienţă în sumă de 28515 lei.  Comercianţii care vindeau aceste produse, n-au putut prezenta actele care ar confirma proveniența mărfii. Prin urmare, mărfurile au fost nimicite prin ardere.

IP Soroca
Sursa: IP Soroca
IP Soroca
Sursa: IP Soroca

Pe aceste cazuri au fost iniţiate proceduri contravenţionale şi întocmite 12 procese verbale, fiind aplicate amenzi în suma totală de 36000 lei.

IP Soroca
Sursa: IP Soroca

Inspectoratul de Poliţie Soroca, întreprinde acțiuni pentru depistarea cazurilor de introducere în țară prin contrabandă a mărfurilor accizate, produselor alimentare şi articolelor pirotehnice, pentru a asigura viața și sănătatea cetățenilor, se mai spune în comunicat.


Articolul precedentSpitalul raional a fost asigurat cu pungi pentru sânge
Articolul următorRAIONUL SOROCA: Aflați unde și când nu va fi lumină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.