Atenție la ciupercile de pădure: Șapte persoane din Soroca intoxicate în ultima săptămână

0
113

Toamna este sezonul ciupercilor, iar mulți oameni adoră să le culeagă din pădure sau să le cumpere de la vânzători neautorizați. Din păcate, fără a avea cunoștințe suficiente, acest lucru poate fi foarte periculos.

În ultima săptămână, la Spitalul Raional Soroca „Anatolie Prisacari” au fost internate șapte persoane care s-au intoxicat cu ciuperci. Potrivit vicedirectorului medical, Nina Spoialo, starea lor este de gravitate medie.

Intoxicația cu ciuperci poate provoca greață, vărsături, dureri de burtă, de cap, dar și diaree. În unele cazuri mai grave, oamenii pot avea vedere încețoșată, halucinații sau transpirații abundente. Dacă nu se intervine la timp, pot apărea convulsii, iar în cazuri extreme, intoxicația poate duce chiar la deces.

Printre cele mai periculoase ciuperci se numără buretele viperei (Amanita phalloides). Dacă este consumată, aceasta poate provoca moartea în 80% dintre cazuri.

Medicii recomandă să nu mâncați ciuperci dacă nu sunteți convinși că sunt comestibile. E mai bine să le cumpărați din locuri sigure sau să evitați riscurile.


  • ETICHETE
  • DC
Articolul precedentDezbaterile între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea loc duminică, la Palatul Republicii
Articolul următorTopul țărilor care au spus „DA” la limită în referendumul de aderare la UE: Republica Moldova e lider

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.