Școlile cu rezultate slabe la examene vor primi sprijin din partea ministerului pentru îmbunătățirea performanței

0
38

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a inițiat un nou program de susținere pentru primele zece școli în care s-au înregistrat rezultate slabe la examenul de clasa a IX-a din acest an, care necesită sprijin suplimentar. Potrivit ministrului, Dan Perciun, echipe de la minister se deplasează la aceste școli, discută cu directorii, elevii, primarii și părinții pentru a cunoaște mai bine cauzale rezultatelor slabe la examene și a identifica soluții de îmbunătățire a situației.

„S-ar putea să fie necesar de ajutat instituția învățământ să găsească un cadru didactic de undeva din apropiere pentru a acoperi anumite lecții. S-ar putea să fie nevoie de instruiri pentru unii profesori. S-ar putea să fie nevoie de mediat un conflict care există în instituție. S-ar putea ca instituția să se confrunte cu dificultăți în a asigura prezența la școală a unor elevi din motive socio-economice. Deci, împreună cu instituția, se determină care au fost cauzele de ce rezultatele la examene nu au fost pe măsura așteptărilor și cum putem împreună să depășim această situație anul viitor”, a explicat Dan Perciun.

În același timp, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a inițiat un proces de formare a profesorilor de matematică, până la sfârșitul anului. Potrivit ministrului Educației, aceștia vor beneficia de șase ore de instruire intensă, concentrată pe organizarea examenului pentru clasa a IX-a, așa încât elevii să înregistreze rezultate cât mai bune.

Amintim că, în premieră, anul acesta absolvenții de gimnaziu au avut o a treia sesiune de examinare. Decizia a fost luată de ministerul de resort, în urma reevaluărilor, care au demonstrat o rată scăzută de promovare. Și testele PISA, ale Programului Internațional de Evaluare a Elevilor, confirmă că, anual, fiecare al doilea elev din clasa a IX-a nu atinge nivelul minim de competență la lectură sau matematică.

Sursa: radiomoldova.md


  • ETICHETE
  • DC
Articolul precedentGheorghe Gonța, jurnalistul care a boicotat referendumul privind aderarea R. Moldova la UE, ar putea fi moderatorul dezbaterilor între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo
Articolul următorGheorghe Gonța ar fi acceptat să modereze dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandru Stoianoglo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.