În timp ce din ce în ce mai mulți dintre noi devenim mai atenți la sănătate, încercăm să facem alegeri sănătoase și în ceea ce privește alimentația noastră. Ulei de floarea-soarelui vs. ulei de măsline, care este mai bun?
În timp ce ambele uleiuri au propriile beneficii pentru sănătate, este important să știm ce ulei să folosim și când.
De asemenea, este important să știm ce cantități din aceste uleiuri este bine să folosim. Este uleiul de măsline sau uleiul de floarea-soarelui rău pentru sănătate? Există efecte adverse care trebuie luate în considerare? Citiți mai departe pentru a face alegerea corectă, care se potrivește cel mai bine sănătății și stilului dumneavoastră de viață.
Care ulei este mai sănătos, de fapt?
În primul rând, când vorbim de cele două uleiuri, trebuie să luăm în considerare factorii asemănători, dar și pe cei care le diferențiază, așa că, iată care sunt aceste elemente.
1.Sunt bogate în grăsimi
Ambele uleiuri sunt de origine vegetală și conțin aproximativ 120 de calorii pe lingură. Ambele sunt bogate în grăsimi polinesaturate și mononesaturate. Aceste tipuri de acizi grași sunt cunoscute pentru că scad colesterolul rău din sânge, promovând în același timp colesterolul bun.
- Acid linoleic în uleiul de floarea-soarelui: Uleiul de floarea-soarelui conține aproape 65% acid linoleic, în timp ce uleiul de măsline conține doar 10% din acesta. Acesta conține, de asemenea, acizi grași omega 3 și acizi grași omega 6, care îmbunătățesc funcțiile neurologice și reduc inflamațiile.
- Acidul oleic în uleiul de măsline: Acidul oleic este un acid gras mononesaturat, despre care se știe că suprimă oncogenele din organism. Așadar, data viitoare când folosiți uleiul de măsline pentru pansamentul de salată Caesar, nu uitați că și dumneavoastră luptați împotriva cancerului! Se sugerează că consumul de carne poate crește riscul de cancer colorectal.
2.Ambele uleiuri conțin vitamina e
Ulei de floarea-soarelui este o sursă bogată de vitamina E. S-a constatat că vitamina E găsită în uleiul de floarea-soarelui poate preveni, de asemenea, artrita reumatoidă și cancerul de colon. De cealaltă parte, uleiul de măsline conține, de asemenea, o bună proporție de vitamina E. Este utilizat pe scară largă pentru a găti preparate din bucătăria mediteraneană.
Vitamina E care se găsește în alte uleiuri, cum ar fi cele de canola, porumb sau soia, se găsește sub formă de gama-tocoferol, care are un impact negativ asupra funcției pulmonare. Dar uleiul de măsline și uleiul de floarea-soarelui conțin ambele vitamina E sub formă de alfa-tocoferol, care nu are un astfel de efect negativ. S-a constatat că persoanele din țările care folosesc uleiul de măsline și uleiul de floarea-soarelui ca principale uleiuri de gătit au rate mai mici de astm.
Pentru a vedea articolul, citiți pe playtech.ro