În 16 localități din RM, inclusiv în 4 sate din raionul Soroca, au fost reabilitate sau instalate sisteme de iluminat public, Programul „Satul european”

0
84

În 16 localități din țară au fost reabilitate sau instalate sisteme de iluminat public. Lucrările au fost incluse, în Programul „Satul european” și ca rezultat circa 20 de mii de cetățeni beneficiază de lumină și siguranță pe străzi, transmite moldpres.md

Pe parcursul a patru luni de la demararea proiectelor au fost modernizate rețelele de iluminat public în satele Schineni, Ocolina, Vasilcău și Rublenița din Soroca, Musteața și Risipeni din Fălești, Ursoaia (Căușeni),  Bănești (Telenești), Zagarancea (Ungheni), Dolna (Strășeni), Cupcui (Leova), Javgur (Cimișlia), Mîndrești (Telenești), Șișcani (Nisporeni) și Lipceni (Rezina).

Cel mai recent, o rețea de iluminat public, cu suprafața de peste 7 km, a fost reabilitată în satul Criva, raionul Briceni. Astfel, opt străzi din localitate au fost conectate la sistemul de iluminat public. Rețeaua cuprinde peste 100 de corpuri de iluminat de tip LED, ce asigură vizibilitate și siguranță pentru circa 1600 de locuitori ai satului.

Proiectul a costat circa 515 mii de lei (25 mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Documentul unic de program pentru anii 2022-2023 cuprinde 43 de proiecte ce prevăd instalarea iluminatului public, potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL).


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentOrhideea – floarea parazit care iubește … „să-ți bați joc de ea”. Sfaturi utile pentru florărese / VIDEO
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: În așteptarea “peștișorului de aur”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.