Cele mai independente instituții publice din RM : de la PG până la ASP

0
125

 În cadrul unei conferințe online, organizate recent de Institutul pentru Dezvoltare şi Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și INEKO Slovacia,  a fost prezentat clasamentul celor mai independente instituții publice din Republica Moldova.

De către experți au fost evaluate 20 de instituții publice cu funcții de reglementare, control, prestări servicii și în sfera activității judiciare.  Evaluarea a fost făcută în baza a patru criterii de independență: numirea organului de conducere și membrilor Consiliului de administrație; destituirea persoanelor numite; suveranitatea și bazele constituționale; venitul persoanelor numite și angajaților.

Iată și clasamentul (în ordine descrescândă): PG, BNM, Ombudsmanul, Curtea Constituțională, ANI, ANRE, CNPF, CSM, Consiliul Audiovizualului, Curtea de Conturi, TRM, CNA, CNAM, SFS, CNAS, IGP, IF, SV, ASP. De menționat și faptul că instituția de pe primul loc a luat 77 la sută, iar ASP – 24 la sută.

 


Articolul precedentCei mai bine plătiți sunt IT-știi și bancherii, iar cei mai „săraci” sunt angajații din alimentația publică și agricultorii
Articolul următorMaia Sandu, în dialog cu presa, la Palatul Republicii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.