7 semne de avertizare timpurie că rinichii tăi nu funcționează așa cum ar trebui și cum să îi ajuți

0
252

Rinichii noștri sunt organe vitale, au multe funcții în corpul nostru; precum menținerea nivelului de toxicitate al organismului în limite normale și menținerea hidratării organismulu. Tot ei sunt cei care decid care vitamine ar trebui să fie excretate sau trimise înapoi în circulație, scrie stiai.net

Din păcate simptomele de funcționare defectuoasă a rinichilor sunt de obicei dificil de identificat, sunt subtile și aproape neidentificabile. Este important de știut că funcția rinichilor scade odată cu vârsta și această problemă afectează și sănătatea oaselor.

Cele 7 semne timpurii ale insuficienței renale:

1. Fața, glezne, picioare sau alte părți ale corpului umflate:

Primele semne ale insuficienței renale: dacă corpul dumneavoastră reține lichide, aceasta este o modalitate sigură de a ști că ceva nu este în regulă cu rinichii tăi. Unul dintre principalele modalități prin care rinichiul tău menține echilibrul acid/alcalin al corpului tău este prin reglarea apei, așa că dacă sistemul excretor al corpului tău nu funcționează corespunzător, fluidele se acumulează în corp. De obicei, umflarea poate fi observată în zona gleznelor, picioarelor sau mâinilor.

2. Modificări ale aspectului/frecvenței urinei

Al doilea semn de insuficiență renală: Atunci când încercați să aflați dacă rinichii dumneavoastră au probleme, este important să acordați atenție producției de urină. Trebuie să fii atent la culoarea și frecvența urinării. Deci, dacă aveți probleme cu rinichii, este posibil să observați următoarele simptome;
  • Urinarea vă este dificilă, este posibil să aveți dureri în regiunea inferioară a spatelui în timp ce urinați.
  • Vedeți sânge în urină (poate nu în mod regulat, dar la intervale destul de des)
  • Urinezi mai rar, iar atunci când urinezi, urina este foarte închisă la culoare.
  • Pe de altă parte, și dacă urinezi prea des și cu o culoare mai deschisă (aspect apos) poate indica, de asemenea, o problemă, mai ales dacă aceasta nu poate fi atribuită consumului de multă apă.
  • Urina are un aspect spumos sau cu bule. (Acest lucru poate fi adesea atribuit și unei infecții a tractului urinar, asigurați-vă că toate simptomele sunt prezente înainte de a începe să credeți că aveți o insuficiență renală.)

3. Greață și vărsături

Al treilea semn de insuficiență renală: este normal să îți fie greață dacă rinichii tăi lasă deșeurile să se depoziteze în sistemul tău (aceasta este adesea numită uremie), desigur, dacă simți greață în mod normal fără a avea și unele dintre simptomele de mai sus nu înseamnă că ai insuficiență renală sau probleme cu rinichii, poate fi o altă afecțiune.

4. Dureri în picioare și în partea inferioară a spatelui

Al patrulea semn de insuficiență renală: dacă rinichii tăi sunt cauza durerii și disconfortului, atunci vei simți durerea în partea din spate a picioarelor și poate ajunge chiar la partea inferioară a spatelui și poate chiar să încorporeze o constrângere musculară până la o durere destul de puternică.

Pietrele la rinichi cauzează adesea dureri extreme, de obicei în partea de jos a spatelui. Durerea poate fi, de asemenea, atribuită infecțiilor renale și poate fi chiar o infecție a vezicii urinare și, în unele cazuri, rinichii și ficatul pot dezvolta chisturi care pot provoca, de asemenea, un pic de durere. Chistul se dezvoltă și în ovare și provoacă mai multe complicații.

5. Un gust rău în gură

Al 5-lea semn de insuficiență renală: Dacă rinichii tăi nu reușesc să elimine toxinele (am discutat despre uremie cu puțin timp în urmă), este posibil ca acest lucru să provoace un gust metalic în gură și să aibă ca rezultat chiar respirația urât mirositoare. De asemenea, s-ar putea să simți că alimentele pe care le consumi nu au același gust (carnea, cel mai adesea, consumul ridicat de carne este atribuit stresului la rinichi, împreună cu legumele cu frunze închise la culoare). Acest lucru vă poate diminua pofta de mâncare, ceea ce vă face să pierdeți mai multe kg într-un timp scurt.

6. Erupții cutanate cu mâncărime

Al șaselea semn de insuficiență renală: Odată cu acumularea de acid uric și de deșeuri în organism, pe piele apar adesea erupții cutanate cu mâncărime. Erupțiile cutanate sunt totuși un simptom vag care poate fi cauzat de o serie de factori, dar erupțiile care sunt cauzate de afecțiuni ale rinichilor și disfuncționalități ale acestora sunt mai profunde și tratamentele topice nu le pot vindeca.

7. Anemie

Al șaptelea semn de insuficiență renală: După cum am menționat anterior, rinichii tăi produc globule roșii care stimulează EPO. Fără EPO, nu puteți produce suficiente celule roșii din sânge și, prin urmare, rezultă anemie. Anemia are o gamă largă de simptome, acestea includ senzație de amețeală, lipsă de aer, frig (Chiar dacă în cameră este cald). Motivul pentru toate aceste simptome este lipsa de oxigen, care este funcția principală a globulelor roșii.

De ce funcţionează defectuos rinichii?

Ar putea fi din cauza unei diete acide (un fel de dietă pe care majoritatea dintre noi o avem) Un nou studiu a prezentat problemele care pot fi cauzate de o dietă acidă sau de o dietă bogată în carne. Studiul a urmărit o mie cinci sute de persoane cu boli de rinichi pentru o perioadă de aproximativ paisprezece ani. Oamenii care au avut o dietă cu conținut ridicat de carne au fost mai predispuși insuficienței renale.

Ce măsuri de precauție pot fi luate?

După cum indică studiul, cel mai bine este să evităm dietele care conțin multă carne și să menținem alcalinitatea în alimentația noastră. Este bine să consumi multe lichide și să îți faci analizele de sânge cel puțin o dată pe an.

Consumul excesiv de alcool poate provoca adesea pietre la rinichi și poate genera mai multe complicații, care pot include dureri severe în zona inferioară a spatelui.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentȘi-a ucis cea mai bună prietenă ca să-i fure bebelușul
Articolul următorCe să faci dacă cineva leșină lângă tine?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.