6 flori care îți bucură ochii toată vara

0
360
Foto: pixabay.com

Amenajarea grădinii poate fi o activitate relaxantă, iar rezultatul unul spectaculos dacă alegem flori de vară care înfloresc pe tot parcursul sezonului. Iată câteva plante care te vor bucura cu florile lor până toamna, târziu.

Regina nopții

Regina Nopții își deschide complet florile peste noapte și dimineața. Poate avea flori în nuanțe de roz, verde, violet și alb. Au un parfum plăcut puternic pe care îl vor răspândi în toată grădina. Le poți planta cu ușurință din semințe. Nu tolerează ca frunzele sau florile să fie udate.

Foto: pixabay.com

Petunia

Chiar dacă adesea petunia este văzută în ghivece și jardiniere, această plantă cu numeroase flori colorate poate crește foarte bine și plantată direct în grădină. Vor înflori întreaga vară și vor face semințe din care cresc plante noi anul viitor. Nu le planta în zone cu pământ permanent umed, dar ține cont de faptul că au nevoie de mult soare.

Crăițele

Nu doar că înfloresc întreaga vară și îți luminează grădina cu nuanțele lor intense de galben și portocaliu, dar crăițele pot alunga țânțarii datorită mirosului lor specific. Preferă solul cu un drenaj bun, iar pentru o înflorire abundentă, îndepărtează florile uscate. Și ele iubesc soarele și este bine să le ferim de locurile umbroase.

Foto: pixabay.com

Verbena

Cu flori în nuanțe de mov, roz și alb, Verbena este o plantă excelentă pentru grădini, fiind ușor de întreținut. Înflorește întreaga vară și o poți găsi în varietate de plantă acoperitoare de sol. Preferă un pământ cu drenaj bun, nisipos.

Salvia roșie

Salvia roșie este cunoscută mai ales pentru că că este folosită intens în amenajarea parcurilor și grădinilor publice. Asta tocmai pentru că înflorește de la începutul verii și până toamna târziu. Preferă zonele însorite și solul uscat. Excesul de apă cauzează îngălbenirea și căderea frunzelor.

Creasta cocoșului

Creasta cocoșului sau Celosia are flori în nuanțe de roșu, roz, mov sau galben. Preferă solul uscat în locul celui umed și argilos și zonele însorite.

Sursa: a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.